Przepis na kurczak po tajsku

Tajskie danie jednogarnkowe z kurczakiem

Tajskie danie jednogarnkowe z kurczakiem

W między czasie pokroić kurczaka w cieniutkie paseczki i dodać do gotującego się ryżu. Wszystkie składniki zostają gotowane w bulionie z mleczkiem kokosowym i ryżem, w ten sposób danie wychodzi lekkie z delikatnym kokosowym smakiem
Kurczak na słodko-kwaśno po tajsku

Kurczak na słodko-kwaśno po tajsku

Kurczak na słodko-kwaśno po tajsku*. Tak właściwie to już pierwszy post na blogu był o sosie słodko-kwaśnym, gdy robiłam kurczaka smżonego w panierce na głębokim tłuszczu
Zupa tajska z kurczakiem

Zupa tajska z kurczakiem

Na patelni chwilę podsmażamy kurczaka potem dodajemy dymki, paprykę, chili i starty imbir. Pierwszy raz jadłam tę zupę u koleżanki – pozdrawiam Asiu i od tego czasu stała się jedną z moich ulubionych zup
Rosół tajski z kurczakiem

Rosół tajski z kurczakiem

Makaron przygotować wg instrukcji na opakowaniu, podzielić na porcje, ułożyć kawałki kurczaka, nalać rosół, oprószyć cebuszkami z dymki
Zupa tajska z kurczakiem i mleczkiem kokosowym

Zupa tajska z kurczakiem i mleczkiem kokosowym

Podejmuję zdecydowane działania, aby zaspokoić swoje zachcianki i gotuję zupę tajską z kurczakiem. Przygotowując się do ugotowania tej zupy, musiałam się troszkę nabiegać i naszukać potrzebnych mi składników i wiem, że część z nich może być trudna do kupienia, ale przyznam, że warto się postarać i ugotować ją z wykorzystaniem wszystkiego co jest na liście
Tajskie zielone curry z kurczaka

Tajskie zielone curry z kurczaka

Przepyszne zielone curry z kurczaka po tajsku - pełne aromatu danie z kurczakiemw towarzystwie pikantnej zielonej pasty curry, której ostrość przełamuje mleczko kokosowe
Tajska zupa z kurczakiem i warzywami

Tajska zupa z kurczakiem i warzywami

Gotujemy chwilę i dodajemy kurczaka pokrojonego na małe paseczki. Witajcie po Świętach. Długo zastanawiałam się co zamieścić w kolejnym poście, w ramach 'Projektu Zupa'
"Kurczak tajski a

"Kurczak tajski a

Mięso obtaczamy w mokrej panierce, następnie wrzucamy do suchej i potrząsamy miską aş cały kawałek się obtoczy, smaşymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron