Przepis na kulinarne moje gotowanie piersi z kaczki

Suszona pierś z kaczki

Suszona pierś z kaczki

aż trudno w to uwierzyć… Ostatnie kilka miesięcy przeleciało strasznie szybko przede wszystkim ze względu na czas spędzony na prowadzenie bloga, ale nie żałuję ani minuty… nauczyłam się sporo, poznałam „wirtualnie” wiele ciekawych osób i sprawia mi wiele radości, że zaliczam się do takiej fantastycznej grupy kulinarnych blogerów… Nie wiem co przyniesie Nowy Rok ale wiem, że będę się dalej uczyć i dzielić swoimi kulinarnymi odkryciami… A oto jedno z nich – suszona pierś z kaczki (inspiracja od Bistro de Jenna)
0 0
Kaczka po tajsku

Kaczka po tajsku

Naciąć delikatnie skórkę kaczki tak aby nie przeciąć mięsa. Kaczka w orientalnych smakach, w stylu tajskim, to przepyszna propozycja podania drobiu na swiątecznym stole
8 0
Kaczka – porady

Kaczka – porady

z przygotowaniem na bazie naszej kaczki jakiejś potrawy. Pieczenie, smażenie, gotowanie…. W kurczaku odseparowujemy je zwykle razem z otaczającym niewielkim fragmentem piersi, ale w przypadku kaczki staramy się piersi nie uszkadzać
7 0
Porady kulinarne - mięso

Porady kulinarne - mięso

Siateczkę na wędzonej szynce należy przed gotowaniem po rozluźniać trochę palcami (nie ściągać. Skóra pieczonej gęsi albo kaczki będzie cudownie chrupać, jeśli na kwadrans przed wyjęciem z piekarnika spryskać ją lodowatą wodą
2 0
Kaczka z pistacjami

Kaczka z pistacjami

Cotygodniowe porady kulinarne, często przyblişające kuchni egzotyczne, w kartoflano-buraczanym PRL-u miały wiele uroku
0 0