Przepis na kuchnia przedwojenna

Przedwojenna zupa chlebowa

Przedwojenna zupa chlebowa

Przyznaję, że hasło „Kuchnia polska” kojarzy mi się głównie ze schabowym (a ten z kolei budzi we mnie lekkie obrzydzenie)
0 0
Kurczak po polsku na 2 sposoby

Kurczak po polsku na 2 sposoby

Po prostu uwielbiam, gdy na świąteczny stół wjeżdża pieczony w całości drób. Kaczki, gęsi i indyki windują rodzinną, uroczystą atmosferę pod nieboskłon i zawsze robią wrażenie
7 0
Kurczak na niedzielę

Kurczak na niedzielę

Kuchnia miejscowa, czyli arabska, korzysta z wszystkich tych naturalnych darów przyrody w sposób bardzo nieskomplikowany, jest ona ogromnie prosta i wyróşnia się głównie przez obfitość wszelkich ostrych przypraw jako to pieprzu, imbieru, anyşu, mięty, gwoździków i przypraw u nas nie znanych
5 0
Brazylijskie bułeczki

Brazylijskie bułeczki

"Jak posiejesz, to zbierzesz" mówi brazylijskie przysłowie. Kraina obfitości mlekiem i miodem płynąca - tak wygląda Brazylia, którą oglądam oczami tłumaczki z portugalskiego Elżbiety Reis
3 0
Gęś listopadowa

Gęś listopadowa

Tradycyjnie podaję gęś na św. Marcina. To obyczaj niemiecki, ale takşe skandynawski, no i nasz, polski
2 0