Przepis na kuchnia na sosy do hamburgerów

31 Zapisać
Hamburgery z jajem

Hamburgery z jajem

Podgrzewamy na patelni bułki, kładziemy kolejno. Do mięsa dodajemy sól i pieprz i dokładnie wyrabiamy. 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 1 łyżka musztardy francuskiej dodatki sałata lodowa sos bbq ogórki konserwowe 8 plasterków bekonu. Plasterki bekonu lub boczku kładziemy na papierze do pieczenia, przykrywamy drugim i wstawiamy do mikrofalówki na 5 minut. 200g porcje kształtujemy w kotlety ciut większe niż średnica bułki, wycinamy około 3-4 centymetrowy otwór. Smażymy na rozgrzanej patelni, wybijamy w otwór jajko, po 3-4 minutach przekładamy na drugą stronę
3 Zapisać
Domowy hamburger

Domowy hamburger

Tak przyrządzony hamburger nadal jest tym, czego pragniecie, ale dzięki temu że jest robiony w domu i z wykorzystaniem składników, które sami wybieracie-macie pewność, że nie ma w nim żadnych prasowanych bułek, mięsa o trzyletnim terminie ważności czy innych ciekawostek z kuchni "anty- molekularnej"
Więcej przepisów na %s strony