Przepis na kuchnia broni

Cielęcina w sosie tuńczykowym – czyli kuchnia z Piemontu

Cielęcina w sosie tuńczykowym – czyli kuchnia z Piemontu

Nie mam pomysłu jak wyglądem tej przystawki zachwycać, ale jak to się mówi „broni się smakiem. Ciężko się z nią nie zgodzić jak czytam przepis z lat dziewięćdziesiątych (autorkami są Alicja Dąbrowska, Miłada Jędrysik, Robert Sołtyk), z którego się dowiaduje, że kuchnia Piemontu to skomplikowane i wymagające kunsztu kulinarnego receptury, ale na szczęście są też proste i szybkie dania (sic
Lasagne bolognese (bezglutenowa)

Lasagne bolognese (bezglutenowa)

Lasagne nie jest może zbyt fotogeniczna, ale naprawdę broni się przecudnym smakiem. Dziś przedstawiam zapowiadaną lasagne bolognese
Sałatka z pora w kilka minut

Sałatka z pora w kilka minut

- reguluje ciśnienie krwi, broni przed infekcjami, poprawia humor. Por to kopalnia zdrowia, jedno z najtańszych źródeł przeciwutleniaczy, najważniejszych witamin i minerałów a do tego kalorii ma tak niewiele, że można się nim objadać w ciągu dnia kilkakrotnie
Łosoś w galarecie - najlepszy!

Łosoś w galarecie - najlepszy!

"Kolejna wizyta w Kuchni Broni zaowocowała takim oto przepysznym łososiem w galarecie. Mój łosoś nie wygląda może tak pięknie jak u Broni, ale zaręczam, że jest pyszny
Roladki z szynki w galarecie

Roladki z szynki w galarecie

przekąski, ale zobaczywszy te ruloniki u pani Broni (która chyba urodziła się. zobaczyć w wykonaniu Broni, bo moje to tylko średniej klasy naśladownictwo
Mięsne kwiaty z farszem

Mięsne kwiaty z farszem

Zresztą podziwiam rękę tej blogerki Kuchnia u Broni. Doskonałe danie na świąteczny obiad. Przepis znalazłam na jednym z blogów
Jajka grzybki z niespodzianką

Jajka grzybki z niespodzianką

Kuchnia Broni SKŁADNIKI. Urocza ozdoba wielkanocnego stołu, a jednocześnie pyszna przekąska na zimno - faszerowane jajka w kształcie grzybków
Schab po warszawsku

Schab po warszawsku

Kuchnia Broni. Składniki. Mięso i marynata do mięsa. 1,2 kg schabu bez kości. 1 łyżka majeranku. 2 ząbki czosnku