Przepis na kruszonka ewy wachowicz

190 Zapisać

Klasyczna szarlotka na kruchym cieście

przepis Ewy Wachowicz, podpatrzony w programie Studio Weekend. wersja z moimi małymi zmianami 280 g mąki 120 g masła 120 g cukru 1 jajko 2 łyżki waniliowego szczypta soli 1 kg jabłek (u mnie antonówka) łyżeczka cynamonucukier puder do posypaniaMąkę, masło (zimne), cukier waniliowy, sól oraz cukier wymieszać rękoma do powstania kruszonka
3 Zapisać

Drożdżówka

Kruszonka. Kruszonka. -80 g drożdży-150 g cukru-1 łyżka cukru waniliowego-1 szklanka mleka-5 łyżek mąki tortowej na zaczyn-700 g mąki tortowej-3 jajka-2 żółtka-pół szklanki oleju-pół łyżeczki soli-skórka otarta z 1 pomarańczy-garść rodzynek-100 g kandyzowanego ananasa (u mnie Skworcu)Kruszonka. Publikacja Styczeń 21, 2015 | Przepis zaczerpnięty z Słodki świat Ewy Wachowicz
Więcej przepisów na %s strony