Przepis na kruche ciasteczka przez maszynkę do mięsa

11 Zapisać

Kyjksy (Ciasteczka maślane)

Moja Muter robi je bez[4] maszynka do miysa[5] (w tych starych je takoł[6] nakładka), ale joł[7] taki niy mioł[8] i żech sie je pokuloł nudelkulōm. 2 łyżeczki proszku do pieczynioł. Dejcie[29] do miski masło, cuker, jajca, tyn dodatek arōmatyczny i fajnie to wymiyszejcie. [30] Potyn dosypujcie mōnki (+ proszek do pieczynia) i ugniotejcie. Niy sypcie całyj mōnki na rołz,[31] wsypcie sie na poczōntek 2 szklōnki, a potyn jak się jeszcze bydzie Wōm[32] to cały czołs[33] mocno klejōło[34] do rynki, to dołwejcie ji wiyncyj. [35] Jak już bajecie[36] widzieć, że je niy[37] za klejōnce i niy za suche, to mogecie[38] te ciasto wciepnōńć[39] do maszynki i bez odpowiednio kōńcōwka wycisnōńć[40] fajne kyjksy, abo wziōńć[41] sie nudelkyla, posypać jōm[42] mōnkōm, urwać sie trocha ciasta, rozwałkować je- jakby sie Wōm za mocno klejōło, to posypcie sie je jeszcze trocha mōnkōm- i małym keliszkym[43] powycinać kōłka. Na blacha dejcie[44] papiōr do pieczynioł i na nim poukłołdejcie[45] sie te kyjksy. Wsołdźcie[46] je do pieca na 10-15 min i jak już sie zrobiōm fajnie złote, to je wyciōngcie. [2] ciasto kruche. [4] przez. [5] mięsa. [9] rozwałkowałem wałkiem do ciasta. 2 łyżeczki proszku do pieczynioł
Więcej przepisów na %s strony