Przepis na krolik pieczony w piekarniku

6 Zapisać

Królik faszerowany

Marzył mi się królik pieczony w całości, żeby to jednak zrobić trzeba pozbawić królika kości tzw. Bardzo, ale to bardzo lubię królicze mięso, choć, żeby je jeść muszę od siebie odsunąć dziecięce wspomnienia i fascynację, z którą wpatrywałam się w króliczego oseska, jeszcze ślepego, pokrytego delikatnym meszko-futerkiem
0 Zapisać

Królik kładziony na liściu kapusty w sosie śmietanowo - grzybowym

Zrobiłam go juş jakiś czas temu i zasmakował całej rodzinie. Uşyłam takich składników jakie są najbardziej naturalne, polskie, bo wiedziałam,şe babcia, czy dziadek nie zasmakują w orientalnych czy bardzo wymyślnych przyprawach,a w obiedzie przecieş chodzi o to aby był o ile to moşliwe - dla kaşdego
0 Zapisać

Królik po myśliwsku

Umytą tuszkę królika ułożyć w kamionkowym garnku, zalać przygotowaną marynatą, przykryć i przynajmniej na dobę odstawić w chłodne miejsce
0 Zapisać

Pasztet z królika

Wątrobę i mięso umyć i pokroić na kawałki. Słoninę pokroić w kostkę i podsmażyć. Następnie wyjąć słoninę, a na pozostałym tłuszczu obsmażyć mięso i wątrobę
Więcej przepisów na %s strony