Przepis na krolik pieczony w piekarniku

Królik kładziony na liściu kapusty w sosie śmietanowo - grzybowym

Królik kładziony na liściu kapusty w sosie śmietanowo - grzybowym

Zrobiłam go juş jakiś czas temu i zasmakował całej rodzinie. Uşyłam takich składników jakie są najbardziej naturalne, polskie, bo wiedziałam,şe babcia, czy dziadek nie zasmakują w orientalnych czy bardzo wymyślnych przyprawach,a w obiedzie przecieş chodzi o to aby był o ile to moşliwe - dla kaşdego
Królik faszerowany

Królik faszerowany

Marzył mi się królik pieczony w całości, żeby to jednak zrobić trzeba pozbawić królika kości tzw. Bardzo, ale to bardzo lubię królicze mięso, choć, żeby je jeść muszę od siebie odsunąć dziecięce wspomnienia i fascynację, z którą wpatrywałam się w króliczego oseska, jeszcze ślepego, pokrytego delikatnym meszko-futerkiem
Pieczone marchewki z tymiankiem

Pieczone marchewki z tymiankiem

W tym domu krolikow sie nie jada. Dzisiaj ulubione danie mojego krolika. czyli mlodzutkie marchewy. On wcina na surowo, ja lubie z szalotka, maselkiem i tymiankiem
"Zajaczki"-muffinki z malibu

"Zajaczki"-muffinki z malibu

Pianki przecinamy na pol po skosie osiagniemy ksztalt uszu krolika,przekladamy je do woreczka z zielonym cukrem i potrzasamy az cukier przyklei sie do kleistej czesci pianki
Zapiekany królik z ziemniakami i porami

Zapiekany królik z ziemniakami i porami

w chłodne miejsce. W żaroodpornym naczyniu wyścielonym plastrami świeżej słoniny rozłożyć połowę ziemniaków, przykryć je połową porów, oprószyć pieprzem i solą
Poledwiczki nadziewane

Poledwiczki nadziewane

Znowu zrobilam krolika i ryz-pyszne danie. Nie wiem,ktory wybrac. Bardziej przychylam sie do miesa w sosie miodowym chodz ten przepis jest niezawodny
Królik po myśliwsku

Królik po myśliwsku

Umytą tuszkę królika ułożyć w kamionkowym garnku, zalać przygotowaną marynatą, przykryć i przynajmniej na dobę odstawić w chłodne miejsce
Pasztet z królika

Pasztet z królika

Wątrobę i mięso umyć i pokroić na kawałki. Słoninę pokroić w kostkę i podsmażyć. Następnie wyjąć słoninę, a na pozostałym tłuszczu obsmażyć mięso i wątrobę