Przepis na krem z bitej smietany i serka mascarpone do tortu

Tort Charlotta

Tort Charlotta

Biszkopt przelozony warstwa musu jablkowego, warstwa karmelu, oblozony kremem z serka mascarpone i bitej smietany z dodatkiem wanilii
Tort urodzinowy

Tort urodzinowy

Do przygotowania tego tortu urodzinowego użyłam czterech rodzaju kremu, “tony czekolady”, owoców w syropie i świeżych oraz  alkoholu
Rozwiązanie konkursu urodzinowego u Maniusi

Rozwiązanie konkursu urodzinowego u Maniusi

Twaróg zmiksować z mascarpone, cukrem pudrem i mąką ziemniaczaną. Krem przeznaczony do dekoracji tortu rozłożyłam fantazyjnie na wierzchu za pomocą łyżeczki i miejscami ułożyłam kleksiki z lemon curd

"Mała Charlotta" z truskawkami

Nastepnie szprycą nakłądamy na wierzch tortu krem mascarpone. wiórkami kokosowymi i układamy jeden na drugim(spód/krem,ponownie spód/krem,spód/krem)