Przepis na krem ubijany na parze do tortów

87 Zapisać
Waniliowy tort z kremem maślano-waniliowym z białą czekoladą i malinami

Waniliowy tort z kremem maślano-waniliowym z białą czekoladą i malinami

Czekoladę rozpuść na parze w kąpieli wodnej i lekko przestudź. Masło ubij z cukrem na puszystą masę, pod koniec ubijania dodaj sok z cytryny
21 Zapisać
TORT Z KREMEM Z MASCARPONE I BIALEJ CZEKOLADY Z MALINAMI - WHITE CHOCOLATE MASCARPONE CREAM TORTE WITH RASPBERRIES

TORT Z KREMEM Z MASCARPONE I BIALEJ CZEKOLADY Z MALINAMI - WHITE CHOCOLATE MASCARPONE CREAM TORTE WITH RASPBERRIES

Gotujemy na parze, aż jajka potroją swoją objętość. Dodajemy do kremu białą czekoladę pokruszoną na małe kawałki
17 Zapisać
Tort makowy z kremem jajecznym

Tort makowy z kremem jajecznym

Rustykalna masa jajeczno-maślana, która przypomina starodawne kremy, jest ubijana bardzo długo na parze, dlatego jest całkowicie bezpieczna
6 Zapisać
TORT CZEKOLADOWY Z KREMEM MALINOWYM - CHOCOLATE CAKE WITH RASPBERRY CREAM

TORT CZEKOLADOWY Z KREMEM MALINOWYM - CHOCOLATE CAKE WITH RASPBERRY CREAM

Gotujemy na parze, aż jajka potroją swoją objętość. Dodajemy do kremu białą czekoladę pokruszoną na małe kawałki, mieszamy aby czekolada i krem połączyły się
5 Zapisać
Tort korzenny miodowo-orzechowy z kremem waniliowym i wiśnią

Tort korzenny miodowo-orzechowy z kremem waniliowym i wiśnią

Następnie umieścić nad miską z gotującą się wodą i ubijać na parze do otrzymania gęstego, puszystego kremu
2 Zapisać
Klasyczny tort z kremem czekoladowym

Klasyczny tort z kremem czekoladowym

Na urodziny tatuś zażyczył sobie zwykły, klasyczny tort z kremem - bardzo czekoladowym. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier
75 Zapisać
TORT AJERKONIAKOWY Z BEZAMI NA ROCZEK:)

TORT AJERKONIAKOWY Z BEZAMI NA ROCZEK:)

Wykładamy nasmarowaną od dołu drugą część biszkoptu, smarujemy wierzch cienką warstwą dżemu, następnie krem, bezy i wysmarowaną od spodu ostatnią część biszkoptu
40 Zapisać
Tort na ciemnym biszkopcie z masą z serka mascarpone

Tort na ciemnym biszkopcie z masą z serka mascarpone

odrobina kremu czekoladowego do kanapek (typu nutella). Tort na ciemnym biszkopcie z masą z bitej śmietany i serka mascarpone, udekorowany masą cukrową i lukrem plastycznym(zakupionym w sklepie z artykułami cukierniczymi)
28 Zapisać
Tort czekoladowo malinowy.

Tort czekoladowo malinowy.

Wyłożyć na niego krem, tak aby pokryć całość tortownicy, łącznie. niesamowicie miękki i delikatny a krem czekoladowy ledwo wyczuwalny,
26 Zapisać
Tort czekoladowy

Tort czekoladowy

Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na parze ( miskę z jajkami umieszczamy w garnku z gotującą się wodą , cały czas ubijając ) Ubijamy do czasu aş masa stanie się biała i puszysta (powinna podwoić swoją objętość)
17 Zapisać
tort truflowy

tort truflowy

Ubijałam na parzekrem zgęstniał. Nastepnie wciąż ubijając przełożyłam miskę z kremem do garnka z zimną wodą
14 Zapisać
TORT ORZECHOWO-KAWOWY

TORT ORZECHOWO-KAWOWY

Puszyste biszkoptowe blaty z dodatkiem orzechów, nasączone ponczem z herbaty i przełożone konfiturą z czarnej porzeczki oraz kremem kawowym ze spirytusem
13 Zapisać
Czekoladowy tort truflowy z konfiturą wiśniową

Czekoladowy tort truflowy z konfiturą wiśniową

Żółtka ubić na puszysty krem. Dodać kremówkę i likier. Całość podgrzewać na parze do momentu uzyskania gładkiej jednolitej masy
12 Zapisać
Krem Maślany na Bezie Szwajcarskiej - Swiss Style Meringue Buttercream

Krem Maślany na Bezie Szwajcarskiej - Swiss Style Meringue Buttercream

Krem powstaje po przez lekkie ubicie białek na parze wraz drobnym cukrem, a następnie ubicie na gęsty puch, do którego dodaje się po kawałeczku masła
11 Zapisać
Tort Szwarcwaldzki - Czarny Las

Tort Szwarcwaldzki - Czarny Las

Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na parze ( miskę z jajkami umieszczamy w garnku z gotującą się wodą , cały czas ubijając ) Ubijamy do czasu aş masa stanie się biała i puszysta (powinna podwoić swoją objętość)
11 Zapisać
Krem Ajerkoniakowy (adwokatowy) z bezami.

Krem Ajerkoniakowy (adwokatowy) z bezami.

Jajka z dodatkiem cukru natomiast ubić na parze. Słodkie wypieki z kremem na bazie alkoholu są idealnym dodatkiem do kawy
11 Zapisać
TORT CZEKOLADOWO-WIŚNIOWY

TORT CZEKOLADOWO-WIŚNIOWY

Ostatnią część kremu (tym razem bez czekolad) zostawiamy do ozdoby i ewentualnie na boki tortu. Do trzeciej części śmietany dodajemy rozpuszczoną na parze białą czekoladę
7 Zapisać
Tort Marcinek z czarną porzeczką

Tort Marcinek z czarną porzeczką

Z tej okazji zrobiłam tort marcinek przełożony kremem z żółtek ubijanych na parze oraz konfiturą z czarnej porzeczki