Przepis na krem migdałowy do tortu

17 Zapisać
Makaroniki

Makaroniki

Mąkę migdałową (lub zmielone migdały) wymieszaj bardzo dokładnie z cukrem pudrem. Przygotuj dwie blachy z wyposażenia piekarnika i wyłóż je papierem do pieczenia
16 Zapisać
Tort migdałowy

Tort migdałowy

Wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem bez dodatków i wyrównać na gładko. Postanowiłam skorzystać z podstawowego przepisu na krem z serka mascarpone, śmietanki oraz cukru pudru i dodać do tego zmielone migdały
5 Zapisać
Krajanka orzechowa

Krajanka orzechowa

W oddzielnym naczyniu utrzeć miękkie masło, a następnie dodać je do przygotowanego kremu. Miękki tłuszcz rozetrzeć na jednolitą masę za pomocą miksera, dodawać stopniowo cukier, aromaty, sól, następnie po jednym jajku
Więcej przepisów na %s strony