Przepis na krem do tortu z bitej śmietany z serkiem mascarpone

61 Zapisać

Tort potrójnie kokosowy

Boki i wierzch tortu pokryć kremem kremem.  Kremem pokryć także boki tortu. Kakaowe, puszyste, biszkoptowe blaty delikatnie nasączone likierem kokosowym, przełożone masą, która przypomina nadzienie batonika bounty- mocno kokosową, słodką, gęstą oraz kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone- dla równowagi lekkim i delikatnym
18 Zapisać

Tort lawendowy

Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodając po trochu cukier, dodajemy zimny serek mascarpone i miksujemy aż połączy się zupełnie ze śmietaną
15 Zapisać

Tort limonkowy

Jeśli chcemy, żeby krem był bardzo stabilny albo nie chcemy używać utrwalaczy do bitej śmietany możemy wykorzystać serek mascarpone, który też bardzo dobrze utrzyma konsystencję kremu
13 Zapisać

Tort Chałwowy

Trzy warstwy kakaowego biszkoptu- przełożonego konfiturą wiśniową, czekoladą i wyjątkowym kremem chałwowym- całość pod pyszną pierzynką z czekolady i wiórków kokosowych, a w elemencie ozdoby wisienki i bita śmietana
9 Zapisać

Tort z M&M’s i WW

Cytrynę mieszamy z cukrem i wodą, powstanie nam poncz do nasączania blatów. Drugi blat znowu nasączamy, układamy banany, wykładamy resztę kremu, wyrównujemy i przykrywamy trzecim blatem
Więcej przepisów na %s strony