Przepis na krem do kremówki z budyniem

51 Zapisać
Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem

Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem

W naszych ciastach panuje wolna amerykanka – napoleonki kupicie i z budyniem, i z kremem budyniowym z dodatkiem masła lub margaryny, i z bezą włoską, i z kremem z bitej śmietany utrwalanej żelatyną
48 Zapisać
Kremówki na cieście francuskim z kremem budyniowym

Kremówki na cieście francuskim z kremem budyniowym

Bardzo pyszny budyniowy krem, myślałam o dodaniu warstwy z bitej śmietany , ale odpuściłam sobie. Podczas pieczenia się kurczy , dlatego przed włożeniem do pieca , placek trzeba rozwałkowac na blaszce tak aby był większy niż blaszka i ponakuwac widelcem , żeby za bardzo nie urosło
3 Zapisać
Czekoladowa kremówka (ciemny biszkopt, krem czekoladowy).

Czekoladowa kremówka (ciemny biszkopt, krem czekoladowy).

Czy kremówka musi być tylko z jasnym kremem i na jasnym biszkopcie. Składniki na krem. ) W kuchni wszystkie chwyty dozwolone, byle wszystko pasowało do siebie, i było smaczne
2 Zapisać
Babeczki kakaowe z cukinią, zielonym budyniem i kremem kiwi

Babeczki kakaowe z cukinią, zielonym budyniem i kremem kiwi

Zimną kremówkę ubić z cukrem waniliowym, dodać tężejącą galaretkę i dokładnie wymieszać. Zostawić do wystygnięcia
261 Zapisać
Kremówka (papieska?)

Kremówka (papieska?)

) Dodam jeszcze, że krojenie tej Kremówki mogłoby być baaaardzo uciążliwe, więc zastosowałam się do porad Doroty i pokroiłam ciasto francuskie (wierzchnią część) na kwadraty, dzięki czemu krojenie było bardzo łatwe, bo wystarczyło przekroić krem i ciasto na spodzie
63 Zapisać
Ciasto czekoladowe z kremem straciatella

Ciasto czekoladowe z kremem straciatella

Ciasto czekoladowe z kremem czekoladowym oraz straciatella. TUTAJ znajdziesz inne moje przepisy na ciasta z kremem
53 Zapisać
Kremówka z ciasta francuskiego

Kremówka z ciasta francuskiego

W końcu na dobre zagościła wiosna, a wraz z nią zaczęły się prace w ogrodzie. W przypadku robienia kremówki z dwóch ciast należy przygotować krem z dwóch porcji
51 Zapisać
Obłędny krem budyniowy plus ciasto ptysiowe równa się karpatka.

Obłędny krem budyniowy plus ciasto ptysiowe równa się karpatka.

Gdy krem dość mocno zgęstnieje, ale nie może być grudkowaty (gdyby jednak tak się stało polecam pokręcić mikserem przez dłuższą chwile, wszystko powinno być ok), ochładzam go, cały czas mieszając trzepaczką, tak żeby uzyskać jak najbardziej puszystą masę (u mnie wyjątkowo długo to trwało, używałam i miksera i rózgi)
34 Zapisać
Kremówki papieskie

Kremówki papieskie

Kremówki składają się z ciasta francuskiego robionego obowiązkowo na maśle i przełożonekremem na bazie domowego budyniu – słodkiego i tłustego a jednocześnie lekkiego i jedwabistego
32 Zapisać
Krem budyniowy

Krem budyniowy

*jak chcesz, możesz dodać kilka kostek czekolady do jeszcze ciepłego kremuotrzymasz krem czekoladowy
18 Zapisać
Boska Kremówka

Boska Kremówka

Po zagotowaniu dolać do niego kremówkę, dodać pastę waniliową, wymieszać, zagotować. Na każdą z blaszek rozłożyć gotowy płat ciasta francuskiego, ocieplić go do temperatury pokojowej
15 Zapisać
Kremówka bez pieczenia

Kremówka bez pieczenia

Resztę zimnego mleka mieszamy z budyniem i szklanką przesianej mąki. Wylewamy na nie połowę gorącego kremu, przykrywamy ją warstwą herbatników, na nie reszta kremu i ostatnia warstwa herbatników
14 Zapisać
Biszkoptowa kremówka

Biszkoptowa kremówka

bez słodyczy do Wielkanocy, ale o Was nie zapominam i zapraszam na pyszne, kremowe ciasto. Witam serdecznie w "Weekendowej Cukierence"
13 Zapisać
Proste kremówki

Proste kremówki

Jest waniliowy i dobrze smakuje z bitą śmietaną oraz chrupiącym ciastem francuskim. Dodatkowo. Smaczna i uważam, że prosta w przygotowaniu kremówka z ciasta francuskiego
12 Zapisać
Kremówka (Napoleonka)

Kremówka (Napoleonka)

Poukładać, lekko dociskając do śmietany kremówki. Gotowy krem budyniowy wyłożyć na blat ciasta, wyrównać, odstawić do lodówki aby stężał na około godzinę
12 Zapisać
Kremówka a'la Sowa

Kremówka a'la Sowa

Kremówkę ubijam z odrobiną cukru pudru i dodaje żelatynę dla usztywnienia. Do ideału nie doszłam, ale podobne były więc i tak się cieszę
9 Zapisać
Kremówka

Kremówka

pół łyżeczki proszku do pieczenia. Jajka ubić z mąką, proszkiem i cukrem na gładką masę. Czas przygotowania
7 Zapisać
Krem malinowo - kakaowy z czekoladą i bitą śmietaną

Krem malinowo - kakaowy z czekoladą i bitą śmietaną

Krem jest zrobiony podobnie jak w deserze śmietankowo - kakaowym, jednak tylko jego smak pozostaje podobny