Przepis na krem do eklerów

Eklery z budyniowym kremem

Eklery z budyniowym kremem

Żółtka utrzeć z cukrem na biały puch, na koniec wsypać mąkę i zmiksować do uzyskania gładkiej pasty. Sądzę, że przez trzy lata szkoły zdążyliśmy zwiedzić większość słodkich witryn Wrocławia, a faworytów mieliśmy przez ten czas kilka, trudno się było zdecydować
Eklery z kremem kawowym

Eklery z kremem kawowym

Następnie masę jajeczną wlewać do pozostałego mleka, ciągle mieszając, gotować ok minuty, aż krem zgęstnieje
Eklery z kremem advocatowym

Eklery z kremem advocatowym

Pyszne, delikatne z cudownie aksamitnym kremem. przerywając miksowania wbijać kolejno po jednym jajku a na koniec dodać proszek do pieczenia
EKLERY Z KREMEM BUDYNIOWYM

EKLERY Z KREMEM BUDYNIOWYM

Szybkie do zrobienia z ciasta parzonego, można przełożyć je kremem budyniowym albo bitą śmietaną. Pyszne, domowe eklerki
Eklery z kremem i malinami

Eklery z kremem i malinami

Smakowite eklerki z serkiem mascarpone oraz z dodatkiem malin. Śmietanę, serek mascarpone oraz cukier puder ubijamy na sztywny krem
Wiosenne eklery z kremem

Wiosenne eklery z kremem

Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, na koniec dodajemy cukier puder, mieszamy. Gdy zacznie wrzeć dodajemy do
Eklery

Eklery

Można nadziać klasycznie masą budyniową, bitą śmietaną, kremem kawowym. Zostałam zaproszona przez Bożenkę do wspólnego pieczenia
Eklery

Eklery

Krem podzielić na dwie części, do jednej dodać zaparzoną w małej ilości wody kawę razem z fusami i ponownie zmiksować
Eklery

Eklery

Po ostudzeniu zrobić w każdym eklerku otwór z jednej strony i wcisnąć bitą śmietanę lub dowolny, ulubiony krem
Eklery z budyniem

Eklery z budyniem

KREM. Gdy masa będzie odchodzić od garnka, zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Po co przepłacać w cukierni, jeśli można niewielkim kosztem przygotować całą masę przepysznych eklerów we własnej kuchni
malinowy ekler

malinowy ekler

Śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem,pod koniec dodać szafran, wyłożyć na maślane ciastko na eklerze
Eklery kawowe

Eklery kawowe

W misce ucieramy żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym, następnie dodajemy do nich mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną
eklery z crème pâtissière

eklery z crème pâtissière

Otrzymany krem odstawić do wystudzenia, a następnie napełnić nim rękaw cukierniczy z końcówką o okrągłym otworze i nadziewać eklery
192. Eklery i ptysie

192. Eklery i ptysie

Po upieczeniu eklery przekrawamy wzdłuż i możemy je nadziać dowolnym kremem lub bitą śmietaną i górę eklera polać rozpuszczoną czekoladą i schłodzić do lodówki