Przepis na krem do ambasadora

136 Zapisać
Tort ambasador

Tort ambasador

Krem podzieliłam na dwie części. Bardzo dobry i mało skomplikowany tort oparty głównie ma masie budyniowej
68 Zapisać
Ciasto Ambasador

Ciasto Ambasador

Orzechowy krem znajdziecie teş w mojej ulubionej polewie. Być moşe znacie juş Ambasadora. Ja zapraszam Was na swoją wersję, w której dodałam warstwy herbatników,
14 Zapisać
TORT AMBASADOR

TORT AMBASADOR

Żółtka ubijamy z cukrem, następnie dodajmy mąkę -. Na krem. Choć to niedługo, mogę już śmiało przyznać, że doświadczyłam
9 Zapisać
Ambasador

Ambasador

Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Krem jest budyniowo-maślany. Jeszcze nigdy nie zrobiłaś tak dobrego ciasta
8 Zapisać
Tort ambasador

Tort ambasador

Miękkie (wyjęte wcześniej z lodówki) masło z cukrem pudrem zmiksować na puszystą, jasną masę. Tort troszkę skomplikowany, ale tylko przy pierwszym robieniu, kiedy to do końca nie wie się jak to się dzieje i zmienia to co się gotuje, miesza, robi, cedzi itp
6 Zapisać
Ciasto Ambasador

Ciasto Ambasador

Utrwalić cukrem, nie przerywając ubijania dodać żółtka. Krem. Ponieważ do świąt już coraz mniej czasu, więc postaram się dodać jak najwięcej fajnych i sprawdzonych ciast
3 Zapisać
Zupa krem z dyni + recenzja blendera Philips Avance Collection HR1676/90

Zupa krem z dyni + recenzja blendera Philips Avance Collection HR1676/90

Dla Ambasadora Innowacji w kwietniu przygotowałam także recenzję ekspresu do kawy GranBaristo od Saeco, którą przeczytacie w linku KLIK
2 Zapisać
Deser ambasador

Deser ambasador

Masło ucieramy z cukrem i stopniowo dodajemy schłodzony budyń. Co zrobić z kremem, który został Ci po zrobieniu tortu
0 Zapisać
Tort Ambasador

Tort Ambasador

Składniki na krem waniliowy. Ubić sztywną pianę z białek z dodatkiem soli. Sposób przygotowania kremu. Do piany dodawać żółtka, pojedynczo
0 Zapisać
Ambasador

Ambasador

Ambasador to nic innego jak pyszne, mocno kremowe ciasto. Pozostałe mleko gotuję z cukrem. Należy do ciężkich, sycących wypieków
0 Zapisać
Zupa krem ze szpinaku i orzechami włoskimi

Zupa krem ze szpinaku i orzechami włoskimi

Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Z tym, że ja wykorzystałam zamiast porcji rosołowej nową bulionetkę Knorr (firma Knorr przysłała do mnie produkty w celu ich przetestowania stąd też pojawiają się w przepisach na zupy)
0 Zapisać
Ambasador – kokosowa pychota/Ambassador – coconut yumminess…

Ambasador – kokosowa pychota/Ambassador – coconut yumminess…

I tak, przypomniałam sobie szybciutko dlaczego długo miałam w domu opinię kulinarnej nogi i stanęły mi przed oczyma wszystkie przypalone zupy, rozpadające się ciasta oraz zwarzone kremy
0 Zapisać
Zupa krem z kalafiora

Zupa krem z kalafiora

Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Z tym, że ja wykorzystałam zamiast porcji rosołowej nową bulionetkę Knorr (firma Knorr przysłała do mnie produkty w celu ich przetestowania stąd też pojawiają się w przepisach na zupy)
2 Zapisać
Prosty torcik czekoladowy z kremem mascarpone.

Prosty torcik czekoladowy z kremem mascarpone.

Do tego jeszcze równie prosty krem, który nie ma prawa nie wyjść, czyli krem. Wodę zagotowujemy z cukrem i kakao, zdejmujemy z ognia,
0 Zapisać
Diabelska zupa krem z czerwonej papryki- Paliwo Rakietowe

Diabelska zupa krem z czerwonej papryki- Paliwo Rakietowe

Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Wy oczywiście możecie zrobić tradycyjny wywar na porcji rosołowej lub dowolnym mięsie
98 Zapisać
ciasto kukułka

ciasto kukułka

Krem kukułkowy,krem czekoladowo-kawowy,puszyste biszkopty…poezja smaku. KREM KUKUŁKOWY. W sumie to nigdy nie zajrzałam do jego składu
19 Zapisać
Ciasto Rybie Łuski

Ciasto Rybie Łuski

Rodzynki odsączyć z rumu, dodać do kremu i wymieszać. Krem. Szukając inspiracji do kolejnego wypieku, przeglądałam jedenastoletnią gazetkę z przepisami i trafiłam na przepis na ciasto o wdzięcznej nazwie „rybie łuski”
10 Zapisać
Ciasto Dynastia

Ciasto Dynastia

Na drugi dzień dokończyć krem i złożyć ciasto. Sugeruję rozpocząć pracę nad ciastem dzień wcześniej i przygotować ciasto, galaretkę i budyń na krem