Przepis na królik z piekarnika

13 Zapisać
Królik w sosie majonezowo - chrzanowym.

Królik w sosie majonezowo - chrzanowym.

Królik w sosie majonezowo - chrzanowym. Danie wyszło bardzo smaczne, chrzan delikatnie zaostrzamajonez dopełnia smaku
8 Zapisać
Królik w warzywach

Królik w warzywach

Królika dzielimy na porcje, nacieramy przyprawami i odkładamy do lodówki na noc. Zdrowe, soczyste i delikatne mięso przygotowane w dużej ilości warzyw i przypraw
8 Zapisać
Pieczony królik maślany

Pieczony królik maślany

Nie warto nastawiać piekarnika na wyższą temperaturę, bo masło może się przypalić i królik nabierze zupełnie innego aromatu od założonego
8 Zapisać
Królik w sosie majonezowo-musztardowym

Królik w sosie majonezowo-musztardowym

Po tym czasie wstawić do piekarnika na ok. Nigdy do tej pory samodzielnie nie przyrządzałam królika, więc eksperymentowałam trochę i muszę przyznać, że eksperyment się powiódł i wyszedł pysznie
7 Zapisać
BUŁECZKI KRÓLIKI.

BUŁECZKI KRÓLIKI.

Bułki przed wstawieniem do nagrzanego piekarnika posmarować rozmąconym jajkiem. Dzisiaj mam dla Was już ostatni świąteczny przepis
7 Zapisać
Królik w potrawce

Królik w potrawce

Tak przygotowany królik, to doskonały pomysł na codzienny, jak i odświętny obiad. Delikatne, kruche, soczyste mięso w aksamitnym, kremowym sosie, z dużą ilością warzyw
6 Zapisać
Królik pieczony w śmietanie z pieczarkami

Królik pieczony w śmietanie z pieczarkami

Królik pieczony z pieczarkami w słodkiej śmietance. Mięso jest delikatne , kruche , idealnie odchodzi od kości
6 Zapisać
Królik w musztardzie i ziołach prowansalskich, pyszny domowy przepis

Królik w musztardzie i ziołach prowansalskich, pyszny domowy przepis

Po tym czasie wyciągam z piekarnika i pod spód królika wkładam plasterki pomidorów. Przy jego pieczeniu niezwykle ważna jest temperatura piekarnika
6 Zapisać
Królik pieczony w winie

Królik pieczony w winie

Pieczony królik będzie świetnie komponował się z ziemniakami z piekarnika lub bagietką. Królik pieczony w piekarniku z dodatkiem białego wina z aromatyczną nutą rozmarynu i szalotek
6 Zapisać
Królik faszerowany

Królik faszerowany

Razem z siostrami miała nakarmić króliki pod nieobecność swoich rodziców. Bardzo, ale to bardzo lubię królicze mięso, choć, żeby je jeść muszę od siebie odsunąć dziecięce wspomnienia i fascynację, z którą wpatrywałam się w króliczego oseska, jeszcze ślepego, pokrytego delikatnym meszko-futerkiem
5 Zapisać
Królik w Maśle Koperkowym

Królik w Maśle Koperkowym

Królik w maśle koperkowym to jeden z najprostszych, najdelikatniejszych, a przy tym najsmaczniejszych mięsnych obiadów
5 Zapisać
Królik duszony w winie z warzywami i kluskami śląskimi

Królik duszony w winie z warzywami i kluskami śląskimi

A ja dzisiaj zrobiłem pysznego królika duszonego w czerwonym winie z warzywami z dodatkiem klusek śląskich
3 Zapisać
Pieczony królik

Pieczony królik

Królik jest przepysznym mięsem, delikatnym i bardzo zdrowym, jednak bardzo wymagającym i strasznie łatwo jest go wysuszyć na wiór
4 Zapisać
Pieczony królik

Pieczony królik

Przekręcamy królika ponownie na pierwszy boczek i wkładamy pod przykryciem do piekarnika i pieczemy ok
3 Zapisać
Świąteczny Królik w sosie żurawinowym

Świąteczny Królik w sosie żurawinowym

Mięso królika jest bardzo delikatne i chude. Królika kroję na kawałki i mrożę. Grillowana gruszka dodaje fajnego akcentu
3 Zapisać
Królik w leśnym sosie

Królik w leśnym sosie

Taki królik to niebo w gębie ja osobiście uwielbiam i kiedy stawiam go na stole to zawsze przypomina mi się babcia która serwowała takie mięsko na szczególne okazje i mimo, że używała do jego przygotowania minimalną ilość przypraw to i tak był pyszny
2 Zapisać
Królik pieczony w piwie i miodzie oraz "Jeszcze jeden dzień"

Królik pieczony w piwie i miodzie oraz "Jeszcze jeden dzień"

Wstawić do piekarnika pod przykryciem. To ważne, by królik po upieczeniu nie był suchy. Wiecie, że lubię królicze mięso
2 Zapisać
Królik z marchewką i groszkiem

Królik z marchewką i groszkiem

Królika oczyszczamy, dzielimy na mniejsze kawałki, nacieramy solą, pieprzem, majerankiem i odstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc