Przepis na królik duszony z pieczarkami

Królik pieczony z warzywami

Królik pieczony z warzywami

Mięso królika charakteryzują nie tylko walory smakowe, lecz także dietetyczne. Niska zawartość cholesterolu, bogactwo aminokwasów i witamin, szczególnie z grupy B
Pierogi z mięsem i pieczarkami

Pierogi z mięsem i pieczarkami

Królika ugotować, lub wykorzystać mięso z obiadu. W wolny dzień można popracować na obiadem. Ja zużyłam duszonego królika – comber i żeberka
Gulasz myśliwski z jelenia

Gulasz myśliwski z jelenia

Ostatnio w Biedronce był nie zwykły wybór dziczyzny (od królika, po dziki i jelenie). Niestety za późno się o tym dowiedziałam i gdy w końcu wybrałam się na zakupy, zostało tylko mięso na gulasz z jelenia
Pasztety na rożne sposoby

Pasztety na rożne sposoby

wieprzowiny, cielęciny, drobiu, królika itp. Wpadłam na nie zupełnie przypadkiem, odkrywając swoje stare pudło, pełne moich różnych skarbów sprzed lat w postaci różnych oryginalnych przepisów
Królik na kilka sposobów

Królik na kilka sposobów

Przedstawiam kilka sposobów na królika, jakby ktoś był chętny. Jednego dorwałam, to sukcesywnie coś robiłam, pierwszy raz wszystko, bo w pierwszej chwili pojęcia nie miałam co z nim zrobić
Królik w śmietanie z warzywami

Królik w śmietanie z warzywami

tuszka królika. pieprz. Królika dzielimy na kawałki i nacieramy oliwą, octem i wyciśniętym czosnkiem. Kiedy mięso będzie miękkie wyjmujemy je z sosu a sos zagęszczamy mąką rozrobioną wodą i śmietaną
Comber z królika w aromatycznym sosie

Comber z królika w aromatycznym sosie

Rozpływający się w ustach królik, tymiankowy aksamitny sos i delikatne tagliatelle. Przechadzam się po bezkresie ludzkiej głupoty, błądzę rękami po omacku, szukając przyjaznego wzroku