Przepis na kotlety mielone gessler

Kotlety mielone

Kotlety mielone

tym razem ponoć wg Magdy Gessler. Zwilżonymi dłońmi formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju
Kotlet schabowy wg Magdy Gessler

Kotlet schabowy wg Magdy Gessler

Kotlety rozbić tłuczkiem. Do panierki dodałam płatki owsiane, ale można też dodać sezam, mielone orzechy ub słonecznik, usmażyłam je na oleju
Karminadle

Karminadle

Karminadle znane także pod nazwami karbinadle albo kardinadle to potrawa kuchni śląskiej, kotlety mielone przygotowywane tradycyjnie z mięsa wieprzowego
Całkowicie Domowe Hamburgery

Całkowicie Domowe Hamburgery

I standardowo jak to ja nie mogłam się zdecydować na jeden przepis więc połączyłam wszystkie opcje Gordona Ramsay'a, Magdy Gessler, Jamiego Oliver'a na wyborne hamburgery
Łagodne kotlety mielone

Łagodne kotlety mielone

Jednak nie zwódźcie się, że Nina byłaby zachwycona kotletem mielonym Magdy Gessler. Chciałem dzisiaj zrobić Nince obiad „szkolny”, bo wiem, że kotlety mielone w szkole je
Kotlety po lwowsku

Kotlety po lwowsku

Tym bardziej, że moja rodzina lubi kotlety mielone a ta wersja wyglądała na smaczną. Do zrobienia takich kotletów zachęciłam się po programie Pani Magdy Gessler „ Kuchenne rewolucje”
Kotlety z mięsa indyczego i karkówki

Kotlety z mięsa indyczego i karkówki

Raczej nie polecam, a wręcz odradzam Wam kupowanie gotowego mięsa mielonego - mam wrażenie, że nigdy nie wiadomo co w nim tak naprawdę jest, a poza tym nie jest ono tak soczyste i smaczne jak to, które kupicie w kawałku i sami zmielicie
Podsumowanie akcji "Zimowy Obiad"

Podsumowanie akcji "Zimowy Obiad"

Kotlety mielone, buraczki i puree z ziemniaków w wersji light, czyli jak przetrwać rodzinny obiad. Kotlety z szynki i otrębami owsianymi
Gęś pieczona faszerowana

Gęś pieczona faszerowana

Najpierw smażymy pulpeciki (a’la mielone kotlety) z cielęciny, wątróbki, namoczonej bułki i przesmażonej cebuli, z jajkiem i przyprawami (według podanych proporcji)
Pieczona gęś faszerowana

Pieczona gęś faszerowana

Najpierw smażymy pulpeciki (a’la mielone kotlety) z cielęciny, wątróbki, namoczonej bułki i przesmażonej cebuli, z jajkiem i przyprawami (według podanych proporcji)

KLOPSY W SOSIE POROWYM

Pierwsza to są klopsiki w sosie porowym , a druga to po prosu kotlety mielone. Gessler nie uważam, że potrawy mrożone to coś strasznego