Przepis na kotlety magdy gessler

Kotlet schabowy wg Magdy Gessler

Kotlet schabowy wg Magdy Gessler

Kotlety rozbić tłuczkiem. Od pewnego czasu schabowe według Magdy Gessler stały się już legendą. Kotlety układać w misce na przemian z cebulą, zalać mlekiem
Kotlet schabowy wg Magdy Gessler

Kotlet schabowy wg Magdy Gessler

Kotlety mają być duże i koniecznie smażone na smalcu. Słynny kotlet schabowy przygotowany wg Magdy Gessler w Kuchennych rewolucjach
Schabowy wg Magdy Gessler

Schabowy wg Magdy Gessler

odsączone kotlety panieruj w jajku i bułce tartej, następnie smaż na silnie rozdgrzanym smalcu lub oleju
Kotlet Schabowy

Kotlet Schabowy

Każdy kawałek schabu rozbić tłuczkiem na duże kotlety (jeśli mięso ma żyłki lub włókna, przed rozbiciem delikatnie ponacinać z zewnątrz nożem)
Kotlety mielone

Kotlety mielone

tym razem ponoć wg Magdy Gessler. Zwilżonymi dłońmi formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju
Schabowy, kotlet schabowy trochę inaczej zrobiony

Schabowy, kotlet schabowy trochę inaczej zrobiony

Bierzemy miskę i układamy w niej kotlety na zmianę z cebulą a na sam koniec całość zalewamy mlekiem. przepis na schabowego wg Magdy Gessler, schabowego moczonego w mleku i jakie są nasze wnioski
Podsumowanie akcji Kanapki, kanapeczki!

Podsumowanie akcji Kanapki, kanapeczki!

Kulinarna pasja (jelka) Kajzerki ze szpinakiem i jajkiem kuchenny bałagan (kuchennybalagan) Chleb smażony w jajku Kuchnia Josi (Josia) Chlebek pita z kurczakiem, świeżymi warzywami i domowym sosem czosnkowym jaśminowe poszukiwanie siebie przez gotowanie (jasmine) Pyszne, bezbłędne i szybkie kotlety sojowe z okary W trzech smakach
Schaboszczak pospolity

Schaboszczak pospolity

Rano rozpakowuję (niezupełnie rozmrożone) kotlety z folii i zostawiam na talerzu w temperaturze pokojowej do czasu, aż pozwolą się rozdzielić
Karminadle

Karminadle

Karminadle znane także pod nazwami karbinadle albo kardinadle to potrawa kuchni śląskiej, kotlety mielone przygotowywane tradycyjnie z mięsa wieprzowego