Przepis na kotlet schabowy po parysku

0 Zapisać
SCHABOWY PO PARYSKU

SCHABOWY PO PARYSKU

Po tym czasie panierować kotlety w jajku i bułce tartej, smaşyć na rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor
2 Zapisać
Jedz i jedź kulinarnym szlakiem Podkarpacia

Jedz i jedź kulinarnym szlakiem Podkarpacia

kotlet schabowy czy mięso z grilla. „PODKARPACKIE SMAKI”. Słynny francuski recenzent kulinarny i autor regionalnych przewodników kulinarnych po Francji – CURNONSKY (Maurice Edmond Sailland), zwykł mawiać, że dobra kuchnia, to taka, w której jedzenie smakuje tym, czym jest
50 Zapisać
KOTLETY  PO  PARYSKU  ZAPIEKANE Z POMIDOREM  I MOZZARELLA

KOTLETY PO PARYSKU ZAPIEKANE Z POMIDOREM I MOZZARELLA

Dzisiejsze kotlety troszkę inaczej niż zwykle,czyli po parysku w pysznej jajecznej panierce. Upieczone kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego,układamy na nich po plastrze pomidora,posypujemy odrobiną cebulki a na wierzch po dwa plastry mozzarelli
10 Zapisać
1472. Schabowy po parysku

1472. Schabowy po parysku

ale może być tez dodatkiem do panierki do kotletów schabowych. ja robiłam z polędwiczki wieprzowej, ale można użyć również schabu lub karkówki
2 Zapisać
Kotlet paryski

Kotlet paryski

Kotlet paryski to chyba po schabowym i mielonym mój faworyt na kulinarne "pudło zwycięzców". Panierować kotlety w mące, jajku i ponownie w mące
4 Zapisać
SOCZYSTY SCHAB PO PARYSKU

SOCZYSTY SCHAB PO PARYSKU

Schab rozbijamy , przyprawiamy solą oraz pieprzem , panierujemy w mące a nastepnie w rozmąconym jajku , smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor na średnim ogniu , jak zostało nam jajko można dolać do smażącego się kotleta