Przepis na koreczki śledziowe po kaszubsku

Świąteczne wariacje śledziowe - śledzie po kaszubsku

Świąteczne wariacje śledziowe - śledzie po kaszubsku

Wymoczone w marynacie filety pokroić wzdłuż w skośne wąskie paski, zwinąć w koreczki. Pokazywałam już śledziowe wariacje wigilijne, gdzie pojawiły się przepisy na śledzie z majerankiem i czosnkiem, śledzie musztardowe, śledzie ziołowe i śledzie w czerwonym winie
Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku

Filety wyjmujemy z zalewy, zawijamy w koreczki. Naszą kolejną śledziową propozycją, są śledzie po kaszubsku
Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku

Jednak bardzo lubię koreczki śledziowe po kaszubsku. Zalewam ostudzonym sosem ułożone w naczyniu śledziowe koreczki

śledzie po kaszubsku

papryka czerwona marynowana drobno pokrojona dwie łyżki. natka pietruszki posiekana dwie łyżki. śledzie umyj w zimnej wodzie pokój drobne paski zwiń w ślimaczki koreczki Ułóż ciasto w naczyniu w garnku Zagotuj 3 szklanki wody z octem winnym gorczycą zielem angielskim cukrem i pieprzem i liściem laurowym ponownie Zagotuj pozostaw do ostudzenia zieloną marynata zalej śledzie zostaw na noc rodzynki zalej winem i odstaw na 20 minut śledzie Wymień z marynaty keczup wymieszać z olejem rodzynkami papryką i natką pietruszki zalej śledzie pozoztaw Najlepiej do drugiego dnia w lodówce śledzie poddawaj półmisku filet śledziowy 500 G

Śledzie po kaszubsku

Śledzie wyjąć z marynaty, pokroić w wąskie, ukośne paski i zwijać koreczki. Lubię śledzie prawie w każdej postaci, więc postanowiłem wypróbować przepis na śledzie po kaszubsku