Przepis na konserwa ze śledzi

Zioła i ich zastosowanie w kuchni

Zioła i ich zastosowanie w kuchni

Dlaczego warto używać ziół w kuchni. Owoce kolendry stosuje się jako przyprawę kuchenną (najlepiej zmieloną) do różnych mięs (baraniny, wieprzowiny, dziczyzny, do nadziewanej i pieczonej gęsi), do pasztetów, sosów i jaj, marynat jarzynowych, grzybów, wódek, likierów, wina, a także do marynowanych śledzi, past, ogórków, jarzyn
119 0
Przyprawy - z czym jeść?

Przyprawy - z czym jeść?

do czerwonej kapusty, marchewki, szpinaku, buraków. Kolendra - stosuje się jako przyprawę kuchenną (najlepiej zmieloną) do różnych mięs (baraniny, wieprzowiny, dziczyzny, do nadziewanej i pieczonej gęsi) , do pasztetów, sosów i jaj, marynat jarzynowych, grzybów, wódek, likierów, wina a także do marynowanych śledzi, past i ogórków
10 0