Przepis na konserwa z galaretką

Domowa konserwa ze słoika

Domowa konserwa ze słoika

Staramy się w okresie upałów nie kupować gotowych wędlin z. bardzo prostego powodu – nie wytrzymują próby czasu i temperatur
Domowa konserwa mięsna – słoikówka

Domowa konserwa mięsna – słoikówka

Konserwa jest z szynki i swojskiego smalcu. Kochani pyszniejszej ” konserwy ” nie jadłam. Domowy wyrób z galaretka i miesem podbił nasze kubki smakowe
Sernik na zimno z galaretką

Sernik na zimno z galaretką

Wstawić naczynie z masą na chwilę do lodówki po czym wyjąć ją oraz miskę z masą serową i galaretką.                                   Nawet najprostszy sernik można zrobić w nietypowy sposób
Mięso kanapkowe w słoiku

Mięso kanapkowe w słoiku

Niesamowicie aromatyczne, bardzo praktyczne, proste w przygotowaniu. A do tego tak smaczne, że znika z mgnieniu oka
Szybka sałatka z indykiem i ryżem

Szybka sałatka z indykiem i ryżem

Generalnie nie namawiam do żywienia się na codzień konserwami. Szybka sałatka z indykiem i ryżem to propozycja dania dla niespodziewanych gości z wykorzystaniem gotowej konserwy
Kiełbasa słoikowa

Kiełbasa słoikowa

Zawsze robiliśmy trochę słoików, to taka rezerwa jak robi się pusto w lodówce, to taka domowa konserwa w słoiku
Dieta ubogoenergetyczna

Dieta ubogoenergetyczna

Kiedy waga woła o pomoc, warto przejść na dietę ubogoenergetyczną. Celem diety ubogoenergetetyczgii jest głównie redukcja masy ciała, dzięki stopniowemu zmniejszaniu ilości energii spożywanej wraz z pokarmem
Słoikowa mielonka

Słoikowa mielonka

Uwierzcie, że ta ze sklepu w niczym jej nie dorówna – cena porównywalna a świadomość jakości spożywanego produktu i braku konserwantów spowoduje, że na stałe zagości w Waszym domu
Mielona łopatka ze słoika

Mielona łopatka ze słoika

Podobno taka konserwa może stać kilka miesięcy, ale póki co, nie sprawdziłam tego. Jakiś czas temu dostałam paczkę od Tradismak, a w niej zestaw "Słoikowa" - słoiki i przyprawy do wyrobu domowych wędlin w słoikach
Bez chemii na talerzu

Bez chemii na talerzu

Nie brakuje też w konserwach substancji dodatkowych, np. Chodzi o substancje które nie występują naturalnie w jedzeniu, lecz dodaje się, je , aby poprawić smak, kolor, konsystencję, zastąpić cukier itd
Domowa mielonka. Proces tyndalizacji

Domowa mielonka. Proces tyndalizacji

Wiesz co jesz, bez zbędnych wypełniaczy, polepszaczy i nadmiaru konserwantów. Pyszna mielonka z aromatyczną galaretką i tłuszczykiem na górze - domowa kiełbasa ze słoika
Czytajmy etykiety produktów

Czytajmy etykiety produktów

Barwniki, konserwanty, cukier- oto marketowe niebezpieczeństwa. Dlaczego nie warto sięgać po gotowe jedzenie ze sklepowych półek, a w miarę możliwości tworzyć wszystko we własnej kuchni