Przepis na kluski szpinakowe

Kluski szpinakowe - gnocchi

Kluski szpinakowe - gnocchi

Kluski w różnej formie to wspaniałe i apetyczne danie. Kluski w różnej formie to wspaniałe i apetyczne danie
Szpinakowe kluski śląskie

Szpinakowe kluski śląskie

Kluski śląskie zrobione z dodatkiem szpinaku. Uformowane kluski gotować w osolonym wrzątku ok. 11UdostępnijFacebook
Kluski szpinakowe

Kluski szpinakowe

I tak powstały szpinakowe kluseczki zwane przez moją córcię "kosmicznymi" lub "ufoludkowymi". Po przygotowaniu Muffinek szpinakowo-jabłkowych zostało mi jeszcze trochę szpinaku, a z dnia poprzedniego - ziemniaki
szpinakowe gnocchi

szpinakowe gnocchi

Gnocchi to po prostu włoskie kluski. Urywaj po kawałku ciasta i formuj kluski. Wrzucaj kluski partiami do gotującej się, osolonej wody
Kopytka szpinakowe

Kopytka szpinakowe

Kluski wrzucamy na osolony wrzątek, czekamy aż wypłyną i gotujemy jeszcze około minuty. Poleca. Ewa. Źródło
Kluski dyniowe bezglutenowe

Kluski dyniowe bezglutenowe

U Nas kluski dyniowe stanowiły bezmięsne i bezglutenowe danie piątkowe. Dodając przyprawy pamiętajmy, że jako dodatek do mięsa sprawdzą się łagodniejsze kluski (mniej pieprzu), natomiast jako danie samo w sobie kluski powinny być ostrzejsze
Szpinakowe gnocchi

Szpinakowe gnocchi

Moje ulubione danie od pierwszego kęsa. Prawdopodobnie w przeciwieństwie do większości ludzi jestem fanką szpinaku pod wszelką postacią, choć początkowo nie mogłam się do niego przekonać
Curry szpinakowo – kalafiorowe

Curry szpinakowo – kalafiorowe

Wegańskie leniwe kluski – wersja ekonomiczna. Dania kuchni indyjskiej są moimi ulubionymi. W domu próbuję odtworzyć smaki, które poznałam w indyjskich restauracjach
Szpinakowe kopytka.

Szpinakowe kopytka.

Ostatnimi czasy szpinak pojawia się w naszym jadłospisie bardzo często w różnej formie. I to dobrze,bo jak powszechnie wiadomo szpinak ma mnóstwo witamin,korzystnych wartości
Szpinakowe kopytka w gorgonzoli

Szpinakowe kopytka w gorgonzoli

Na obsypanej mąką stolnicy formowałam wałeczki, trzeba podsypywać mąką bo ciasto się klei ale nie za dużo by kluski nie były zbyt twarde i mączne w smaku
SZPINAKOWE KOPYTKA

SZPINAKOWE KOPYTKA

Na oprószonej mąką stolnicy z gotowego ciasta formujemy wałek, lekko go spłaszczamy i nożem kroimy na małe kluski