Przepis na kiełbasa z dzika

13 Zapisać
Wędzona kiełbasa z dzika, jelenia i wieprzowiny

Wędzona kiełbasa z dzika, jelenia i wieprzowiny

Mięso zmieszać razem, dodać przyprawy - przyprawić dość mocno, aby kiełbasa nie wyszła za mdła. Dorobiliśmy się własnej wędzarni - hura
5 Zapisać
Kiełbasa domowa wędzona

Kiełbasa domowa wędzona

Kiełbasa domowa wędzona warto spróbować zrobić samemu nie jest trudna, może trochę pracochłonna, ale kto raz spróbuje, nie będzie chciał już ruszyć tej kupnej
3 Zapisać
Dzik jest dziki, dzik jest zły… ale nie na talerzu!

Dzik jest dziki, dzik jest zły… ale nie na talerzu!

Technikę robienia kiełbas chyba odziedziczyłem po Tacie – wychowałem się w domu, w którym kiełbasa wędzona była robiona właściwie każdego miesiąca, więc miałem wspaniałego nauczyciela
0 Zapisać
Moja zemsta czyli gulasz z dzika

Moja zemsta czyli gulasz z dzika

Jedna tacka gulaszu z dzika jest marnym. Mieszkając pod lasem i obserwując. Kiełbasy czy salami z dzika są tam
0 Zapisać
Rolady na dziko

Rolady na dziko

- kawałek boczku (ja użyłam kiełbasę z dzika). Kojarzą mi się  z niedzielnymi obiadami u babcki. - jedną kiełbasę z dzika
0 Zapisać
Kotlety z dzika

Kotlety z dzika

Będąc ostatnio u rodziców miałam okazję przygotowywać kotlety z dziczyzny a konkretnie z dzika. Powiem szczerze, że dania z dziczyzny mam okazję jeść dość rzadko, ale mamy sprawdzone źródło i od czasu do czasu udaje nam się dostać coś dobrego
7 Zapisać
sos myśliwski

sos myśliwski

Bardzo dobry sos, do którego możemy zużyć mniej wdzięczne kawałki mięsa. Nie znoszę marnować jedzenia, więc zawsze znajdę pomysł na to, by wykorzystać wszystko na full
6 Zapisać
Bigos staropolski

Bigos staropolski

W kociołkach bigos grzano. w słowach wydać trudno bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną. " * nie tylko u Mickiewicza bigos staropolski zasłużył sobie na pochwały
3 Zapisać
Czosnek niedźwiedzi

Czosnek niedźwiedzi

Czosnek niedźwiedzi to pierwsza naturalna nowalijka, która pojawia się już w marcu. W środowisku naturalnym czosnek niedźwiedzi można spotkać na terenie Europy, w Turcji i na Kaukazie
2 Zapisać
Lista sklepów z dobrociami

Lista sklepów z dobrociami

Kiełbasa z Markowej. Kiełbasa. Dzika przy Stawkach. postanowiliśmy podzielić się listą sklepów spożywczych z artykułami większej dobroci
2 Zapisać
Jedz i jedź kulinarnym szlakiem Podkarpacia

Jedz i jedź kulinarnym szlakiem Podkarpacia

według Irminy Drojewskiej, kucharki z dworu w Wetlinie czy bojkowska kiełbasa z fasoli (Gospodarstwo AgroturystyczneSzymkówka” w Cisnej)
1 Zapisać
Bigos

Bigos

Czasem dorzucam dziczyznę, kiełbasę z dzika lub mięso z jelenia, ale nie każdy lubi i poza tym to dość droga impreza
1 Zapisać
Mój kulinarny pamiętnik z Toskanii - Kuchnia toskańska

Mój kulinarny pamiętnik z Toskanii - Kuchnia toskańska

W restauracjach dostępne są poza tym dania z dzika, jak ten gulasz z ziemniakami. Dzień dobry,. Dziś po raz ostatni wybierzemy się do Toskanii
0 Zapisać
Omlet z boczniakami i jabłkiem

Omlet z boczniakami i jabłkiem

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Powinno być pożywne, zdrowe i przede wszystkim smaczne. Lubię wypić gęsty koktajl czy po prostu zjeść miseczkę granoli z maślanką, ale czasami mam ochotę na coś bardziej konkretnego
0 Zapisać
Pizzeriny z bakłażana

Pizzeriny z bakłażana

To był nasz pierwszy raz z bakłażanem i na pewno nie ostatni. Warto się z nim zaprzyjaźnić, ponieważ to dobre źródło składników mineralnych
0 Zapisać
Hiszpańska potrawka z choizo i szpinaku z dynią

Hiszpańska potrawka z choizo i szpinaku z dynią

Hiszpańska kuchnia bardzo mi odpowiada, te smaki i aromaty są mi bliskie. Tym razem przedstawiam potrawkę z chorizo i szpinaku, aromatyczną i przepyszną
0 Zapisać
Bigos po mysliwsku

Bigos po mysliwsku

To jedna z najstarszych i najbardziej tradycyjnych polskich potraw, którą każdy robi inaczej. Poza sztandarowymi składnikami jakimi są mięso i kapusta inne składniki, oraz ich proporcje nie są już tak oczywiste
0 Zapisać
Kurczak Jambalaya

Kurczak Jambalaya

Kurczak Jambalaya to moje kolejne, kulinarne odkrycie z kategorii "comfort food". Danie, które praktycznie "robi się samo" i po przygotowaniu którego nie zostaje sterta naczyń do umycia