Przepis na karp z pieczarkami z piekarnika

Karp zapiekany z pieczarkami / Carp baked with mushrooms

Karp zapiekany z pieczarkami / Carp baked with mushrooms

Share the post "Karp zapiekany z pieczarkami / Carp baked with mushrooms". FacebookTwitterGoogle+PinterestStumbleUpon Dziś prezentuję niezwykle łatwego w przygotowaniu karpia, który z pewnością będzie bardzo popularny w czasie Świąt
KARP   FASZEROWANY     GRZYBAMI

KARP FASZEROWANY GRZYBAMI

Karp to obowiązkowe danie podczas Wigilii. Taka ryba będzie ozdoba stołu i zachwyci gości. Nie oznacza to jednak że co roku misi byc on smażony w formie kotleta, równie dobrze można zaskoczyć gości bardziej wykwintna wersją jak nadziewany karp z grzybami
Karp zapiekany z grzybami i śmietaną

Karp zapiekany z grzybami i śmietaną

Poza zupełnie niezłym (jak na karpia) smakiem, ma też tę zaletę, że danie szykujemy wcześniej, a na pół godziny przed podaniem wstawiamy do piekarnika
Konkurs: wygraj zestaw książek Kuchnia Lidla :)

Konkurs: wygraj zestaw książek Kuchnia Lidla :)

Karp pieczony – Piotr Sz. Kotlety z kiszonej kapusty z pieczarkami – anonim. Zasady. Morele kroimy w paski i posypujemy karpia, orzechy siekamy i prażymy chwilę na suchej patelni i dodajemy do ryby
Karp nadziewany pieczarkami

Karp nadziewany pieczarkami

Wstaw do gorącego piekarnika. Rybę spraw, opłucz, natrzyj zupą i odstaw na około pół godziny. Obrane i opłukane pieczarki drobno pokrój i uduś na margarynie
KARP ŚWIĄTECZNY

KARP ŚWIĄTECZNY

W mojej rodzinie podaje się też karpia, gdzie zapieka się go z cebulą i pieczarkami. W mojej rodzinie karp na stole wigilijnym to podstawowe danie
Karp w śmietanie.

Karp w śmietanie.

Przed podaniem najlepiej włożyć ryby w naczyniu na parę minut do nagrzanego piekarnika, żeby się podgrzały lub odgrzać je w garnku na małym ogniu
Karp po gdańsku

Karp po gdańsku

Polać potrawę stopionym masłem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, posypać pieprzem
Lin na naszym stole. A obok karp

Lin na naszym stole. A obok karp

U nas byĹ‚a to bagietka prowansalska, nadkrojona i lekko rozgrzana pod opiekaczem piekarnika. Przez lata ryby sĹ‚odkowodne – z wyjÄ…tkiem Ĺ›wiÄ…tecznego karpia – jadaĹ‚ ten tylko, kto miaĹ‚ wÄ™dkarza w domu

Karp w śmietanie

Po wyjęciu z piekarnika rybę posypujemy pietruszką. Filety z karpia skrapiamy sokiem z cytryny, potem myjemy, osuszamy, ponownie skrapiamy sokiem z cytryny i odkładamy