Przepis na karmel z cukru

3 Zapisać
Brownie migdałowe z burakiem i karmelem daktylowym (bez glutenu, bez cukru).

Brownie migdałowe z burakiem i karmelem daktylowym (bez glutenu, bez cukru).

Brownie migdałowe z burakiem i karmelem daktylowym (bez glutenu, bez cukru). W dodatku z dużą ilością karmelu z
2 Zapisać
Prosty i lekki makowiec z jabłkiem z karmelem daktylowym (bez cukru, bez glutenu).

Prosty i lekki makowiec z jabłkiem z karmelem daktylowym (bez cukru, bez glutenu).

Proponuję więc Wam prostą i jednocześnie pyszną wersję makowca - wegański makowiec z jabłkiem i moim ulubionym karmelem daktylowym, bez dodatku cukru i glutenu
2 Zapisać
Tofurnik pistacjowy z karmelem daktylowym (wegański, bezglutenowy, bez cukru)

Tofurnik pistacjowy z karmelem daktylowym (wegański, bezglutenowy, bez cukru)

Pyszny, wilgotny, wbogaconony lekko słonymi pistacjami i karmelem zrobionym z. daktylowy karmel. W dodatku kompozycję bezglutenową i bez dodatku cukru
32 Zapisać
Karmel w mniej niż 10 minut

Karmel w mniej niż 10 minut

Do tej pory karmel robiłam tradycyjnym sposobem, który polega na długim gotowaniu syropu cukrowego do momentu odpowiedniego stopnia karmelizacji cukru
23 Zapisać
Ciasto, karmel, czekolada

Ciasto, karmel, czekolada

Masa karmelowa. Ciasto imprezowe, a dlaczego. Ponieważ elegancko się prezentuje, świetnie się kroi i wybornie smakuje
11 Zapisać
CIASTKO KARMEL CZEKOLAADAA! czyli tarta ze słonym karmelem i czekoladowym cremeux…

CIASTKO KARMEL CZEKOLAADAA! czyli tarta ze słonym karmelem i czekoladowym cremeux…

Dosypać kolejną partię cukru i ponownie rozpuścić, mieszając suchą szpatułką. Ale wybaczcie- będę niesalonowa- i po prostu podam Wam przepis na wspaniałą kruchą tartę ze słooonyyym karmelem i aksamitnie aksamitnym cremeux z mlecznej czekolady
9 Zapisać
Karmel i czekolada.

Karmel i czekolada.

szklanka cukru muscovado. karmelowy, który wykorzystałam w Torcie Karmelowym. karmelowym. Cupcakes czekoladowe z kremem
6 Zapisać
Domowy karmel .

Domowy karmel .

karmel będzie jaśniejszy. Najlepszy ,o ciemnej barwie ,gęsty i pyszny ,. domowy karmel. Najlepsza do przygotowania karmelu jest patelnia z
5 Zapisać
Karmel

Karmel

Polecam domowej roboty karmel, który może posłużyć do ozdoby wielu ciast i babeczek. Po co kupować skoro można zrobić własny i mieć pewność, że wie się co się je
4 Zapisać
Solony karmel

Solony karmel

Gdy karmel będzie już miał złoty kolor, wlej do niego śmietanę z masłem i solą. Rozpoczyna się sezon na comfort foods, czyli dania na poprawę humoru
3 Zapisać
Domowy karmel

Domowy karmel

złoty odcień (ważne aby warstwa cukru na dnie naczynia byla cienka,. mieszając, aż nastąpi proces karmelizacji- cukier stopi się i przybierze
2 Zapisać
CUKIER Z MELASĄ TRZCINOWĄ -DOMOWY

CUKIER Z MELASĄ TRZCINOWĄ -DOMOWY

Pomyślałam  -jaki jest sens przepłacania skoro nawet nie mamy gwarancji czy cukier nie jest barwiony chemicznie i dosmaczany sztucznie lub po prostu barwiony karmelem z białego cukru
2 Zapisać
Pan Karmel

Pan Karmel

Przepyszny słoiczek z domowym karmelem.  Przychodzi taki czas, gdy poranne wstawanie staje się jeszcze większą gehenną i poranna mżawka i mgła przyprawia nas o gwałtowny zawrót głowy i dreszcze
2 Zapisać
O karmelu

O karmelu

Już w XVII wieku, amerykańskie kobiety używały karmelizowanego cukru i wody by zrobić cukierki. Krówki wytwarza się z mleka, cukru i masła, które miesza się i gotuje w dużej kadzi
1 Zapisać
SŁONY KARMEL

SŁONY KARMEL

Na ratunek przychodzi słony karmel. Główne ulice rozświetlają się od kolorowych łańcuchów, ozdób i rubasznych podobizn świętego mikołaja
1 Zapisać
Czekoladowy karmel

Czekoladowy karmel

Aby zrobić karmel, należy wsypać cukier i zalać go wodą, a następnie gotować, aż zbrązowieje. Karmel. szczypta soli
0 Zapisać
Domowy karmel cytrynowo-waniliowy.

Domowy karmel cytrynowo-waniliowy.

Gotowy karmel możemy przetrzymywać nawet rok. Pięknie wygląda,cudownie smakuje, można go także stosować do wszystkich słodkich potraw
0 Zapisać
Cukier palmowy – słów kilka

Cukier palmowy – słów kilka

Ja wyczuwam w nim smak miodu i karmelu. Jest troszkę mniej słodki od klasycznego cukru, ale uważam, że jest to zaletą