Przepis na karkówka w winie czerwonym

Karkówka marynowana w czerwonym winie

Karkówka marynowana w czerwonym winie

Karkówka marynowana w czerwonym winie to idealne mięso na wykwintną kolację. Pieczona karkówka w winie nadaje się do jedzenia także na zimno, jako wędlina - najlepiej smakuje z chrzanem lub żurawiną
Duszony jeleń w czerwonym winie

Duszony jeleń w czerwonym winie

Dzisiejsza propozycja to duszone mięso z udźca jelenia, z warzywami w czerwonym winie. Dziczyzna kojarzy mi się ze świętami, moja mama przygotowywała duszonego jelenia na obiad w pierwszy dzień świąt
Karkówka duszona w ciemnym piwie

Karkówka duszona w ciemnym piwie

Na moim blogu możecie znaleźć przepis na karkówkę duszoną w sosie własnym, karkówkę duszoną w czerwonym winie z suszonymi śliwkami i schab duszony w śmietanie z pieczarkami
Karkówka duszona z pieczarkami

Karkówka duszona z pieczarkami

karkówka marynowana w czerwonym winie. karkówka w coca coli. Z kawałka dobrego i świeżego mięsa zawsze można przyrządzić coś pysznego
Karkówka wolno pieczona na wędlinę

Karkówka wolno pieczona na wędlinę

Mięso natarłam przyprawami, skropiłam czerwonym winem i wstawiłam do lodówki na dwie godziny. Karkówka wolno pieczona doskonale nadaje się do pokrojenia na zimno na wędlinę na wielkanocny stół
Karkówka w coca coli

Karkówka w coca coli

karkówka marynowana w czerwonym winie. Karkówka w coca coli to jedna z pyszniejszych propozycji przygotowania tego mięsa
Karkówka duszona w maladze

Karkówka duszona w maladze

Nie wymaga dużo składników, ani uwagi a i tak smakuje bardzo dobrze. Jeśli nie zjecie wszystkiego, wystarczy wystudzić i będzie z tego pyszna wędlina na kanapki
Karczek pieczony w winie

Karczek pieczony w winie

Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy czerwonym winem. Dziś przedstawiam kolejny przepis na pieczony karczek , tym razem w przyprawach i w winie
sałatka z winną gruszką

sałatka z winną gruszką

GRUSZKA MARYNOWANA W CZERWONYM WINIE składniki na trzy porcje. Pożegnanie wakacji. Ostatnia letnia podróż do domu z drewnianych bali już za nami
Bigos staropolski

Bigos staropolski

(może być łopatka, karkówka, golonka). Gotowy bigos powinien być gęsty, dosyć pikantny, słodko kwaśny, mieć brązowy kolor i pachnieć wędzonką
Tradycyjny staropolski bigos

Tradycyjny staropolski bigos

Całość podlewamy winem czerwonym ( Broń Boże białym. Niekoronowany król królów polskiej kuchni. Uwielbiany przez wszystkich
Gruziński gulasz wołowy

Gruziński gulasz wołowy

karkówka). Gulasz podajemy z kaszą lub ryżem – dobrze smakuje z czerwonym. Dzisiaj coś dla smakoszy kuchni gruzińskiej i używanych w niej przypraw – gulasz inspirowany kuchnią gruzińską
Marynaty do grillowanego mięsa

Marynaty do grillowanego mięsa

Z czerwonym winem. Jakiś czas temu, za pośrednictwem "Samków z Polski" proponowałam różne marynaty do mięs przygotowywanych na grillu