Przepis na karkówka w winie czerwonym

1 Zapisać
Karkówka marynowana w czerwonym winie

Karkówka marynowana w czerwonym winie

Karkówka marynowana w czerwonym winie to idealne mięso na wykwintną kolację. Pieczona karkówka w winie nadaje się do jedzenia także na zimno, jako wędlina - najlepiej smakuje z chrzanem lub żurawiną
24 Zapisać
Karkówka ze śliwkami w sosie z czerwonego wina

Karkówka ze śliwkami w sosie z czerwonego wina

Mięso pieczone w sosie wytworzonym z jego własnych soków, podlewane jedynie czerwonym winem nabiera nieziemskiego smaku i aromatu i staje się wręcz rozpływające w ustach
10 Zapisać
Karkówka w winie i miodzie

Karkówka w winie i miodzie

Taka marynowana ponad dobę w czerwonym winie, zielu angielskim, liściu laurowym i miodzie jest wspaniała
1 Zapisać
Karkówka duszona w winie z suszonymi śliwkami

Karkówka duszona w winie z suszonymi śliwkami

) Pyszna, delikatna karkówka wieprzowa duszona w czerwonym winie z dodatkiem cynamonu i suszonych śliwek
0 Zapisać
Boeuf bourguignon - wołowina w czerwonym winie według przepisu Julii Child

Boeuf bourguignon - wołowina w czerwonym winie według przepisu Julii Child

Już od bardzo dawna chciałam przyrządzić delikates kuchni francuskiej – Boeuf Bourguignon czyli wołowinę w czerwonym winie
0 Zapisać
Duszony jeleń w czerwonym winie

Duszony jeleń w czerwonym winie

Dzisiejsza propozycja to duszone mięso z udźca jelenia, z warzywami w czerwonym winie. Dziczyzna kojarzy mi się ze świętami, moja mama przygotowywała duszonego jelenia na obiad w pierwszy dzień świąt
4 Zapisać
Karkówka duszona z pieczarkami

Karkówka duszona z pieczarkami

karkówka marynowana w czerwonym winie. karkówka w coca coli. Z kawałka dobrego i świeżego mięsa zawsze można przyrządzić coś pysznego
2 Zapisać
Karkówka wolno pieczona na wędlinę

Karkówka wolno pieczona na wędlinę

Mięso natarłam przyprawami, skropiłam czerwonym winem i wstawiłam do lodówki na dwie godziny. Karkówka wolno pieczona doskonale nadaje się do pokrojenia na zimno na wędlinę na wielkanocny stół
2 Zapisać
Karkówka duszona w ciemnym piwie

Karkówka duszona w ciemnym piwie

Na moim blogu możecie znaleźć przepis na karkówkę duszoną w sosie własnym, karkówkę duszoną w czerwonym winie z suszonymi śliwkami i schab duszony w śmietanie z pieczarkami
0 Zapisać
Karkówka w coca coli

Karkówka w coca coli

karkówka marynowana w czerwonym winie. Karkówka w coca coli to jedna z pyszniejszych propozycji przygotowania tego mięsa
0 Zapisać
Karkówka duszona w maladze

Karkówka duszona w maladze

Nie wymaga dużo składników, ani uwagi a i tak smakuje bardzo dobrze. Jeśli nie zjecie wszystkiego, wystarczy wystudzić i będzie z tego pyszna wędlina na kanapki
23 Zapisać
Karczek pieczony w winie

Karczek pieczony w winie

Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy czerwonym winem. Dziś przedstawiam kolejny przepis na pieczony karczek , tym razem w przyprawach i w winie
2 Zapisać
Weekend z grillem #4 - Karkówka wytrawna

Weekend z grillem #4 - Karkówka wytrawna

Wytrawną, bo przez kilka dni marynowaną w czerwonym winie z dodatkiem rozmarynu. Nie jest przypalone tylko po prostu nasączone czerwonym winem
0 Zapisać
Bigos pieczony z czerwonym winem

Bigos pieczony z czerwonym winem

Bigos od zawsze piekę w brytfannie w piekarniku. Nie wiem czy są jakieś minusy tej metody, dla mnie ma same plusy
44 Zapisać
Bigos staropolski

Bigos staropolski

(może być łopatka, karkówka, golonka). Gotowy bigos powinien być gęsty, dosyć pikantny, słodko kwaśny, mieć brązowy kolor i pachnieć wędzonką
12 Zapisać
Marynaty do grillowanego mięsa

Marynaty do grillowanego mięsa

Z czerwonym winem. Jakiś czas temu, za pośrednictwem "Samków z Polski" proponowałam różne marynaty do mięs przygotowywanych na grillu
11 Zapisać
Gruziński gulasz wołowy

Gruziński gulasz wołowy

karkówka). Gulasz podajemy z kaszą lub ryżem – dobrze smakuje z czerwonym. Dzisiaj coś dla smakoszy kuchni gruzińskiej i używanych w niej przypraw – gulasz inspirowany kuchnią gruzińską
1 Zapisać
Tradycyjny staropolski bigos

Tradycyjny staropolski bigos

Całość podlewamy winem czerwonym ( Broń Boże białym. Niekoronowany król królów polskiej kuchni. Uwielbiany przez wszystkich