Przepis na kapusta parzona

Kapusta pekińska na ciepło

Kapusta pekińska na ciepło

Kapusta pekińska – przypomina raczej sałatę i w tej właśnie roli zdobyła swoją popularność. ” Dla tych co znają ją tylko pod postacją surówki – kapusta pekińska na ciepło
Modra Kapusta

Modra Kapusta

W tym przepisie czerwona kapusta w połączeniu z boczkiem i cebulą. Pyszna surówka Śląskiej kuchni. Doskonała zimą jako dodatek do obiadu , bo serwowana na ciepło
Kapusta faszerowana mięsem i pieczarkami

Kapusta faszerowana mięsem i pieczarkami

Kapusta faszerowana mięsem i pieczarkami to danie pracochłonne, ale zaspokajające największy głód. Post Kapusta faszerowana mięsem i pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Smaczne Przepisy
Młoda kapusta z koperkiem i boczkiem

Młoda kapusta z koperkiem i boczkiem

  Zmniejszyć ogień, dodać sól i pieprz i dusić aż kapusta zmięknie. Od kilku dni na zaprzyjaźnionych blogach widzę ugotowaną młodą kapustkę
Młoda kapusta na wędlinie

Młoda kapusta na wędlinie

1 młoda kapusta 4 młode marchewki 1 duża młoda cebula 1 pęczek koperku 1 duży pomidor 30 dag boczku wędzonego nie parzonego 30 dag dobrej cienkiej kiełbasy 2 łyżki oleju 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru sól
Kapusta kiszona i pomidory

Kapusta kiszona i pomidory

dziś na bazarze młoda, jeszcze zielonkawa kapusta mnie napadła. surówka z kapusty kiszonej z pomidorami i śliwkami
Gołąbki w kapuście pekińskiej

Gołąbki w kapuście pekińskiej

1 duża kapusta pekińska. 1 duża kapusta pekińska. W przygotowywaniu gołąbków najbardziej czasochłonne jest gotowanie kapusty – dlatego ja często używam kapusty pekińskiej, jest szybsza w przygotowaniu i delikatniejsza w smaku
LAZANIA    Z   KAPUSTY  WŁOSKIEJ  i   mięsa

LAZANIA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ i mięsa

Lazania tym razem dietetycznie, makaron zamieniłam na liście kapusty. Mięsko mielone wzbogaciłam o pieczarki i bakłażana co świetnie wzbogaciło smak całego dania
Gołąbki z młodą kapustą

Gołąbki z młodą kapustą

Wszystko wyrobić i zawijać w przestudzone liście kapusty (jeśli kapusta ma zgrubienia to wyciąć je delikatnie nożem)
Smażone wigilijne pierogi z kapustą i grzybami

Smażone wigilijne pierogi z kapustą i grzybami

Te pierogi mają swoją historię. U mnie w Rodzinie zawsze podawało się barszcz czerwony z uszkami. A w męża starszej córki smażone pierogi z kapustą i grzybami popijało się barszczem
Peczak z kapusta kiszona i grzybami

Peczak z kapusta kiszona i grzybami

Pęczak - kasza jęczmienna. Wydaje mi się, że jest trochę zapomniana. W mojej pamięci zapadł jako przysmak świąteczny z makiem, miodem i bakaliami