Przepis na kapusta marynowana po chińsku

Zielone stir fry z wołowiną

Zielone stir fry z wołowiną

Po kolei do woka wrzucamy naszykowane z wyprzedzeniem elementy, zawsze zaczynając od tych, które wymagają najdłuższego czasu obróbki cieplnej (mięso, twarde warzywa) skończywszy na miękkich warzywach liściowych, które szybko poddają się temperaturze (szczypior, szpinak, kapusta pekińska, kapustki bok choy, zioła) i dodaniu do całości sosu, a jeśli jecie danie z makaronem – również jego
3 0
Lista sklepów z dobrociami

Lista sklepów z dobrociami

postanowiliśmy podzielić się listą sklepów spożywczych z artykułami większej dobroci. Zasadniczo są to artykuły bez chemii spożywczej, czasem posiadające lokalną tradycję wytwarzania
2 0
Parnik

Parnik

bardzo chrupiąca i wyrazista sałatka z pikantnych ogórków czy kim chi (marynowana na ostro pekińska kapusta)
0 0
Wołowina 5 Smaków 牛肉五味 Niúròu wǔwèi

Wołowina 5 Smaków 牛肉五味 Niúròu wǔwèi

Siemanko, dzisiaj z okazji urodzin żony popełniłem kolejne Chińskie danie prosto z woka. Mniejszą patelnie polewamy olejem sezamowym i podsmażamy na nim kiełki z kukurydzą, po kilku minutach dodajemy pędy bambusa i podsmażamy jeszcze chwilę
0 0
12. FESTIWAL DOBREGO SMAKU W ŁODZI

12. FESTIWAL DOBREGO SMAKU W ŁODZI

) Ogromny, słodki knedel z truskawką, młoda kapusta i długo duszone bitki wołowe. Kukuryku na Patyku, czyli marynowana w moidzie i sambalu polędwiczka kurczaka, przekładana smażoną mortadelą, podana z plackiem ziemniaczano-buraczanym, młodym szpinakiem i balsamicznym sosem rabarbarowo-truskawkowym
0 0