Przepis na kapusta kiszona zasmażana

17 Zapisać
Zasmażana Kapusta Kiszona do Obiadu

Zasmażana Kapusta Kiszona do Obiadu

Zasmażana kapusta kiszona. gaz zasmażana kapusta jest gotowa. dodaję do kapusty gdy kapusta jest miękka. Zasmażana kapusta kiszona jest gotowa
13 Zapisać
KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA

KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA

i te w słoikach, i te w folii, i te w dużych wiadrach na wagę, bo wiem z doświadczenia, że niesmaczna kapusta może popsuć całe obiadowe danie
9 Zapisać
Kapusta kiszona zasmażana do obiadau

Kapusta kiszona zasmażana do obiadau

Kapusta kiszonamarchewka2-3 cebuleliście lauroweziele angielskiemąkaolejsólpieprz cukierWykonanie. Składniki
7 Zapisać
Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana

Zimą jemy bardzo dużo kiszonej kapusty,najczęściej pod postacią surówki. Czasem jednak ku uciesze męża,przygotowuję zasmażaną kapustę kiszoną
5 Zapisać
Zasmażana kapusta kiszona

Zasmażana kapusta kiszona

Gdyby kapusta była mocno kwaśna, tuż przed posiekaniem przelać zimną wodą. Wymieszać i przykryć pokrywką, dusić do momentu aż kapusta będzie miękka
4 Zapisać
Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana

jak odparuje większość płynu kapusta będzie gotowa. Trochę wstyd się przyznać, ale dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam kapustę w ten sposób
3 Zapisać
Zasmażana kapusta kiszona

Zasmażana kapusta kiszona

Gdy kapusta będzie rumiano-brązowa, dolewamy wodę tyle, aby ją lekko zakryła. Gdy kapusta będzie rumiano-brązowa, dolewamy wodę tyle, aby ją lekko zakryła
2 Zapisać
Zasmażana kapusta kiszona ze śmietaną

Zasmażana kapusta kiszona ze śmietaną

Dzisiejsza kapusta jest tego dobrym przykładem. W tym czasie kapusta powinna zmięknąć. Na końcu, gdy kapusta jest już zupełnie miękka, dolewam śmietanę, mieszam i duszę jeszcze 5 minut
2 Zapisać
Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana

Dzisiaj klasyka kuchni polskiej - kapusta kiszona zasmażana. Bardzo prosta do przygotowania, mało pracochłonna, bo w sumie kapusta sama się gotuje, do nas należy tylko kilka prostych "kosmetycznych" zabiegów, by ją smakowo dopieścić
1 Zapisać
Zasmażana kiszona kapusta z owocami

Zasmażana kiszona kapusta z owocami

Kapusta kiszona to jeden z moich ulubionych składników, wykorzystuję ją w mojej kuchni bardzo często
1 Zapisać
Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana

Jeśli jest bardzo kwaśna, odcedzamy , wyciskamy i znowu zalewamy wodą, tak żeby kapusta była przykryta
0 Zapisać
Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana

WOW. PYCHA. <3. Składniki. 600 g kapusty kiszonej. 1 cebula. 3 łyżki smalcu. 1 łyżka mąki. 1 liść laurowy. 3 ziarna ziela angielskiego
0 Zapisać
Kiszona kapusta zasmażana

Kiszona kapusta zasmażana

Kapusta to czarodziejskie warzywo i uwielbiam ją przygotowywać. Kapusta to czarodziejskie warzywo i uwielbiam ją przygotowywać
1 Zapisać
Kopytka z cebulką na zasmażanej kapuście kiszonej

Kopytka z cebulką na zasmażanej kapuście kiszonej

Danie dość pracochłonne, ale nie można powiedzieć, że trudne. Praca ta jednak na pewno się opłaci - zapewniam, że komukolwiek podacie takie kopytka, będzie jadł aż, jak to mówią, uszy będą mu się trzęsły
353 Zapisać
Zasmażana kapusta

Zasmażana kapusta

Podstawowym składnikiem jest kapusta kiszona. Kapusta zasmażanaTaką kapustę przygotowuję zazwyczaj do golonki, albo do schabowego
84 Zapisać
Zasmażana biała kapusta

Zasmażana biała kapusta

 Kapusta jest najpierw duszona, a następnie podprawiana zasmażką. 1 główka białej kapusty1 duże kwaśne jabłko2 średnie cebulekawałeczek słoninyocet spirytusowysólbiały pieprzcukier2 łyżki mąkiZasmażana kapusta to tradycyjne polskie danie podawane do obiadu, najczęściej do golonki albo do schabowego
54 Zapisać
Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana

kapusta kiszona (zrobiona od zera przez Mamę. listonic_name = "Kapusta zasmażana (z coolinarnie. Podlać wodą i dusić około godziny, aż kapusta będzie miękka
26 Zapisać
Czerwona kiszona kapusta

Czerwona kiszona kapusta

2 kg czerwonej kapusty3 łyżki soli (50 g)1 łyżka cukru (15 g)1 jabłko (250 g) starte na tarce1 cebula (150 g)  pokrojona w kostkę1 łyżeczka kminku5 goździków1,5 szklanki przegotowanej ostudzonej wody   ewentualnie 1/2 łyżeczki jogurtu naturalnego   Kapustę poszatkować, wymieszać z cebulą, jabłkiem, solą, cukrem, kminkiem i goździkami (ja często do kiszenia dodaję troszkę jogurtu naturalnego, ponieważ jak dodamy jogurt to wprowadzamy bakterie fermentacji mlekowej- które powodują, że kapusta się kisi - tak że będą nam się namnażać bakterie, które potrzebujemy, wypierając inne), kapustę przełożyć do kamionki i ugniatać aż puści sok (jeśli kapusta puszcza mało soku to trzeba dodać wodę), mocno ubić tak żeby kapusta była przykryta troszkę sokiem, przykryć talerzem, obciążyć go czymś ( ja obciążam słoikiem z wodą), przykryć kamionkę ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, kapustę mamy gotową po około 7 dniach ale można kisić dłużej jeśli chcemy żeby kapusta była kwaśniejsza