Przepis na kapuśniak z kiszonej kapusty z zasmażką

7 Zapisać
kapuśniak na boczku

kapuśniak na boczku

Jeżeli chcemy kapuśniak ze zasmażką wykonujemy klasyczną zasmażkę. Nastepnie do wywaru wrzucamy kiszoną kapustę ( jeśli chcemy aby kapuśniak miał delikatniejszy smak, kapustę wcześniej płuczemy)
2 Zapisać
Kapuśniak z kiełbaską

Kapuśniak z kiełbaską

Ja jednak kapuśniak gotuję na warzywach (jak większość gotowanych przeze mnie zup), a dopiero na koniec podsmażam wędzoną kiełbaskę z indyka lub z kurczaka i dodaję do kapuśniaku, dzięki czemu zupa zyskuje na aromacie oraz smaku pysznej wędzonki, obowiązkowo też zagęszczam zasmażką z masła i mąki- bez tego kapuśniak już nie smakuje tak dobrze
0 Zapisać
Kapuśniak

Kapuśniak

pół kilo kiszonej kapusty. Dla mnie musi być kwaśna, dlatego nie płuczę kapusty, a jedynie ją odciskam z soku, którym i tak najczęściej doprawiam na końcu zupę, żeby trafić w swój ulubiony smak kapuśniaku
Więcej przepisów na %s strony