Przepis na kapuśniak z kiszonej kapusty z zasmażką

12 Zapisać
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY

KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY

Na te już prawie zimowe dni, na rozgrzewka najlepsza jest gorąca zupa, dziś będzie to kapuśniak, zupa pycha i od razu cieplej się po niej zrobi
6 Zapisać
Kapuśniak z kiszonej kapusty

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Dziś zapraszam was do zrobienia pysznej, rozgrzewającej, pełnej smaku magicznej mikstury na jesienne słoty, czyli kapuśniaku z kiszonej kapusty
5 Zapisać
kapuśniak z kiszonej kapusty na golonce

kapuśniak z kiszonej kapusty na golonce

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę. gotowana oddzielnie przepis też oddzielnie. Warzywa obieramy ,kroimy dodajemy przyprawy ,vegetę i gotujemy/oprócz kartofli/,które dodajemy gdy warzywa są pół miękkie
4 Zapisać
Kapuśniak z kiszonej kapusty

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Kapuśniak można przygotować w różnych wersjach i za każdym razem będzie smaczny. * Użyłam kiszonej kapusty od mojej mamy
1 Zapisać
Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami

Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami

Ugotowaną kapustę połączyć z ziemniakami i zasmażką,doprawić przyprawami.  Jeśli kapuśniak jest za gęsty dodać trochę przegotowanej wody,ale danie powinno być zawiesiste
9 Zapisać
Dietetyczny kapuśniak

Dietetyczny kapuśniak

Zupę z kiszonej kapusty. Kapuśniak mocno odchudzony inny o tego co gotujemy zwykle. Ciągniemy sprawę dalej , uzupełniamy tym razem nasz jadłospis o dobra zdrowa zupkę
2 Zapisać
Kapuśniak z kiełbaską

Kapuśniak z kiełbaską

Ja jednak kapuśniak gotuję na warzywach (jak większość gotowanych przeze mnie zup), a dopiero na koniec podsmażam wędzoną kiełbaskę z indyka lub z kurczaka i dodaję do kapuśniaku, dzięki czemu zupa zyskuje na aromacie oraz smaku pysznej wędzonki, obowiązkowo też zagęszczam zasmażką z masła i mąki- bez tego kapuśniak już nie smakuje tak dobrze
2 Zapisać
Kapuśniak z fasolą na wędzonych żeberkach

Kapuśniak z fasolą na wędzonych żeberkach

Kapuśniaku nie robiłam już całe lata świetlne. włoszczyzna. pieprz. ) Ale muszę przyznać, że z przyjemnością przypomniałam sobie ten aromatyczny, lekko kwaśny smak
2 Zapisać
Kapuśniak

Kapuśniak

Kto z nas nie zna smaku kiszonej kapusty, wykorzystywanej do zrobienia surówki czy bigosu. Na pewno wiele osób zna i lubi smaczną zupę z kwaszonej kapusty a mianowicie mam na myśli kapuśniak
2 Zapisać
Kapuśniak

Kapuśniak

na zasmażkę. Boczek i cebule pokroiłam drobno i usmażyłam do miękkości bez dodawania dodatkowego tłuszczu
1 Zapisać
Kapuśniak

Kapuśniak

Oczywiście na zakupach nie mogłam zapomnieć o kapuście kiszonej od Państwa Gorzkowskich - jest rewelacyjna
1 Zapisać
Kapuśniak na wędzonym boczku

Kapuśniak na wędzonym boczku

stronach kapuśniak jest serwowany podczas tradycyjnych poprawin – „stawia. Kapuśniak to tradycyjna, mocno
0 Zapisać
Kapuśniak z wędzonym boczkiem i kiełbasą

Kapuśniak z wędzonym boczkiem i kiełbasą

Kapuśniak w troszkę innej wersji. Śliwki nadają wyrazistego smaku. kiełbasa czosnkowa. świeżo mielony pieprz
0 Zapisać
kapuśniak z przecierem pomidorowym wegetariański

kapuśniak z przecierem pomidorowym wegetariański

pieprz mielony gotujemy do miękkości kapusty. U mnie w domu kapuśniak zawsze chętnie zjadamy. a ze jestem wegetarianką robię także wersję z pomidorami
0 Zapisać
Odchudzony kapuśniak z miodem

Odchudzony kapuśniak z miodem

- do wody dodajemy wszystkie obrane warzywa (oprócz kiszonej kapusty). Kapuśniak to jedna z tych zup, która większości kojarzy się z tłustymi żeberkami, rozpadającą się kiszoną kapustą i ociekającą masłem zasmażką - nic bardziej mylnego
0 Zapisać
Kapuśniak

Kapuśniak

pół kilo kiszonej kapusty. Dla mnie musi być kwaśna, dlatego nie płuczę kapusty, a jedynie ją odciskam z soku, którym i tak najczęściej doprawiam na końcu zupę, żeby trafić w swój ulubiony smak kapuśniaku
0 Zapisać
Kapuśniak

Kapuśniak

Z kapusty odciskamy sok, ale nie wylewamy. Z zasmażką, ze śmietaną. natka pietruszki pęczek. Lubię kapuśniak, taki sycący nie żaden fit
0 Zapisać
kapuśniak wegetariański

kapuśniak wegetariański

pieprz mielony gotujemy do miękkości kapusty. szczypta cukru. wlewamy do wywaru z kapusty. w drugim ganku w osolonej wodzie gotujemy pokrojone warzywa oprócz kartofli ,które dodajemy ,gdy są półmiękkie