Przepis na kapuśniak z kiszonej kapusty z zasmażką

2 Zapisać

Kapuśniak z kiełbaską

Ja jednak kapuśniak gotuję na warzywach (jak większość gotowanych przeze mnie zup), a dopiero na koniec podsmażam wędzoną kiełbaskę z indyka lub z kurczaka i dodaję do kapuśniaku, dzięki czemu zupa zyskuje na aromacie oraz smaku pysznej wędzonki, obowiązkowo też zagęszczam zasmażką z masła i mąki- bez tego kapuśniak już nie smakuje tak dobrze
2 Zapisać

Kapuśniak

Kto z nas nie zna smaku kiszonej kapusty, wykorzystywanej do zrobienia surówki czy bigosu. Na pewno wiele osób zna i lubi smaczną zupę z kwaszonej kapusty a mianowicie mam na myśli kapuśniak
0 Zapisać

Kapuśniak

pół kilo kiszonej kapusty. Dla mnie musi być kwaśna, dlatego nie płuczę kapusty, a jedynie ją odciskam z soku, którym i tak najczęściej doprawiam na końcu zupę, żeby trafić w swój ulubiony smak kapuśniaku
0 Zapisać

Kapuśniak

Z kapusty odciskamy sok, ale nie wylewamy. Z zasmażką, ze śmietaną. natka pietruszki pęczek. Lubię kapuśniak, taki sycący nie żaden fit
0 Zapisać

kapuśniak wegetariański

pieprz mielony gotujemy do miękkości kapusty. szczypta cukru. wlewamy do wywaru z kapusty. w drugim ganku w osolonej wodzie gotujemy pokrojone warzywa oprócz kartofli ,które dodajemy ,gdy są półmiękkie
Więcej przepisów na %s strony