Przepis na kaczka pieczona po polsku

102 Zapisać
Kaczka pieczona po polsku

Kaczka pieczona po polsku

Taka kaczka idealnie pasuje na świąteczny obiad. Jeśli macie w lodówce upolowaną kaczkę, to koniecznie przyrządźcie ją po polsku
5 Zapisać
Pierś kaczki z żurawiną i dynią pieczoną na oleju rzepakowym

Pierś kaczki z żurawiną i dynią pieczoną na oleju rzepakowym

Kaczka nie cieszy się zbytnią popularnością, gdyż wiele osób nie wie, jak ją przyrządzić. póki dynia się piecze - smażę kaczkę, a gdy kaczka się dopieka w piekarniku (razem z dynią), robię sos żurawinowy
0 Zapisać
Pieczony kurczak faszerowany po polsku

Pieczony kurczak faszerowany po polsku

Pieczone kacze piersi z ziemniakamiRosół z indykaPieczona kaczka w miodzie faszerowana pomarańczami i jabłkamiŁosoś z kuskusem, pomidorami i szalotkąMakaron Soba z krewetkamiZemanta
3 Zapisać
Kaczka nieco inaczej

Kaczka nieco inaczej

Kaczka pieczona z papryką po mojemu. Chyba şe była pieczona na dziko, czyli udawała dziką kaczkę, lub była podana na zimno
1 Zapisać
Kaczka w cydrze z karmelizowaną renetą, ziemniakami i winną kapustą włoską.

Kaczka w cydrze z karmelizowaną renetą, ziemniakami i winną kapustą włoską.

Dziś coś prostego, wykwintnego i bardzo po polsku. Szlachetny drób, który w naszym polskim wydaniu chyba najlepiej smakuje z owocami
0 Zapisać
Kaczka z pistacjami

Kaczka z pistacjami

W Polsce niemal narodowym przysmakiem jest kaczka pieczona z jabĹ‚kami, zwĹ‚aszcza jesieniÄ…. „kaczka na sposĂłb indyjski”
6 Zapisać
Kurczak po polsku na 2 sposoby

Kurczak po polsku na 2 sposoby

"Kurczaka po polsku". Po prostu uwielbiam, gdy na świąteczny stół wjeżdża pieczony w całości drób. Dodatki do nadzienia do kurczaka po polsku
1 Zapisać
Chutney z rabarbaru. Słodko-kwaśny sos po polsku

Chutney z rabarbaru. Słodko-kwaśny sos po polsku

Coś dla fanów dalekowschodniego połączenia smaku słodko-kwaśne – pochodzący z Indii chutney, na polską nutę
0 Zapisać
Chrupiąca skórka - jak upiec kaczkę, żeby była idealna?

Chrupiąca skórka - jak upiec kaczkę, żeby była idealna?

żeby pieczona kaczka była soczysta, trzeba ją piec pod przykryciem, a najlepiej w rękawie do pieczenia
4 Zapisać
93.Obiadowe, małe eksperymenty: czyli polędwiczki wieprzowe w sosie czekoladowo - winnym, mini kluseczki śląskie i pieczone śliwki.

93.Obiadowe, małe eksperymenty: czyli polędwiczki wieprzowe w sosie czekoladowo - winnym, mini kluseczki śląskie i pieczone śliwki.

należy przekroić polędwiczkę w jak najgrubszym miejscu i sprawdzić czy jest dopieczona w przekroju). Witamy pięknie we wtorkowe popołudnie
3 Zapisać
O kursach kulinarnych

O kursach kulinarnych

Ostatnio gotowanie jest w modzie więc warto dowiedzieć się gdzie i jak podszkolić swoje techniki kulinarne
2 Zapisać
Restauracja Delight andel's Hotel Cracow - recenzja

Restauracja Delight andel's Hotel Cracow - recenzja

Wystarczy przekroczyć jej progi, by niepostrzeżenie zniknął cały zgiełk, ruch i pośpiech wielkiego miasta
1 Zapisać
Wielki świat kuchenny blat odsłona 5.

Wielki świat kuchenny blat odsłona 5.

Na targach „Natura Food” odbył się bowiem pokaz kulinarny Wojciecha Modesta Amaro, a następnie dyskusja panelowa z udziałem Mistrza na temat recenzowania restauracji
0 Zapisać
Dzień łasucha

Dzień łasucha

Obiad pojawia się dopiero w drugi dzień świąt tradycyjnie jest to wolno duszna kaczka. Dlatego też już tradycyjnie parę dni po świętach robię sobie „dzień łasucha”
0 Zapisać
Przepisy kuchni polskiej – to nie wyjdzie z mody

Przepisy kuchni polskiej – to nie wyjdzie z mody

Obecnie coraz częściej konsumenci skłaniają się w stronę kuchni regionalnej i staropolskiej. Japońskie sushi, surimi i nori, węgierskie placki i gulasze, tureckie kebaby czy meksykańskie tortille – takie jedzenie króluje na naszych stołach od wielu lat, ale zaczyna się to zmieniać
0 Zapisać
„POLSKIE MIĘSO - Ambrozja Smaku”, warsztaty kulinerne dla Ambasadorów

„POLSKIE MIĘSO - Ambrozja Smaku”, warsztaty kulinerne dla Ambasadorów

kurczaka po polsku, klastcznego de volaille, gęsie pipki, czyli gęsie. w kompleksie barokowo-klasycystycznym Pałącu w Jabłonnie zorganizowane zostały bardzo ciekawe warsztaty kulinarne pod nazwą „POLSKIE MIĘSO - Ambrozja Smaku", nad którymi Patronat Honorowy objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Marek Sawicki
0 Zapisać
Święta

Święta

Kotlety z piersi kury lub cielęcina pieczona. Pierwszy wieczór z wieczerzą sederową jest najbardziej uroczysty, ale potem święto trwa jeszcze przez tydzień
0 Zapisać
Przebudzenie Barbary

Przebudzenie Barbary

Dziękuję całemu zespołowi, który spisał się na medal i nie tylko zaserwował nam pyszną kolację, ale i ugościł nas prawdziwie po polsku, bo gościnę i rodzinną wręcz atmosferę było można poczuć przez cały wieczór