Przepis na jelita na kabanosy

Kabanosy Jacka

Kabanosy Jacka

Następnie ściśle napełniamy jelita. Gdy kabanosy będą suche zaczynamy wędzić. Wykonanie. Mięso kroimy w kostkę i peklujemy peklo solą osobno szynkę i karkówkę następnie przyprawiamy i dokładnie mieszamy
6 0
Domowa biała kiełbasa

Domowa biała kiełbasa

* Jelita namaczamy w ciepłej wodzie, na pół godziny przed nabijaniem kiełbas. jelita wieprzowe. Swojska biała kiełbasa, zrobiona przez nas od A do Z nie ma sobie równych, dlatego w najbliższym czasie planujemy przygotować kiełbasę na grilla, kabanosy, oraz parówki, które w naszej lodówce są zawsze, ze względu na małego parówko-jada
1 0
Domowe kabanoski

Domowe kabanoski

Delikatnie puszczać nadzienie, pomagając jednocześnie przesuwać się jelitom. Tak przygotowane kiełbaski powiązać na końcówkach, zawiesić na pręty do wędzenia
0 0
Swojskie świąteczne kabanosy

Swojskie świąteczne kabanosy

Początek i koniec jelita zawiązujemy sznureczkiem. Ciężko je zrobić ponieważ używane jelito jest bardzo cieniutkie i bardzo trudno naciągnąć je na szprycę ,duuużo cierpliwości ale opłaci się
7 0
Kiełbasa lisiecka

Kiełbasa lisiecka

Napełniamy bardzo ściśle jelita, formując je w wianki i wieszamy na kijach wędzarniczych. Kiełbasa lisiecka - tradycyjna wędzona kiełbasa wieprzowa, wytwarzana w gminach Liszki i Czernichów w województwie małopolskim
16 0