Przepis na jelita na kabanosy

6 Zapisać
Kabanosy Jacka

Kabanosy Jacka

Następnie ściśle napełniamy jelita. Gdy kabanosy będą suche zaczynamy wędzić. Wykonanie. Mięso kroimy w kostkę i peklujemy peklo solą osobno szynkę i karkówkę następnie przyprawiamy i dokładnie mieszamy
1 Zapisać
Domowa biała kiełbasa

Domowa biała kiełbasa

* Jelita namaczamy w ciepłej wodzie, na pół godziny przed nabijaniem kiełbas. jelita wieprzowe. Swojska biała kiełbasa, zrobiona przez nas od A do Z nie ma sobie równych, dlatego w najbliższym czasie planujemy przygotować kiełbasę na grilla, kabanosy, oraz parówki, które w naszej lodówce są zawsze, ze względu na małego parówko-jada
16 Zapisać
Kiełbasa lisiecka

Kiełbasa lisiecka

Napełniamy bardzo ściśle jelita, formując je w wianki i wieszamy na kijach wędzarniczych. Kiełbasa lisiecka - tradycyjna wędzona kiełbasa wieprzowa, wytwarzana w gminach Liszki i Czernichów w województwie małopolskim
Więcej przepisów na %s strony