Przepis na jakubiak lokalnie

Pyza poleca. Jakubiak lokalnie

Pyza poleca. Jakubiak lokalnie

Niedawno trafiła w moje ręce nowa książka z przepisami "Jakubiak lokalnie". Autorem przepisów w niej zawartych jest Tomasz Jakubiak, kucharz i dziennikarz kulinarny
Zapiekanka makronowa wg Jakubiaka

Zapiekanka makronowa wg Jakubiaka

W ten sposób odkryłam szalenie ciekawe programy kulinarne, między innymi Jakubiak Lokalnie. Będąc u rodziców znalazłam w lodówce wchodzącego w termin łososia, mogłam go zostawić aby się zepsuł (rodzice są niestety dość zapracowani i na gotowanie często po prostu nie mają czasu), ale od razu pomyślałam o makaronowej zapiekance Jakubiaka
Greckie tzatziki z polską nutą

Greckie tzatziki z polską nutą

pl, żeby wygrać książkę Tomka Jakubiaka, który w kuchni korzysta z lokalnych, polskich produktów. Najpopularniejsza przystawka w kuchni greckiej
Risotto pomidorowe

Risotto pomidorowe

Przepis na takie połączenie znalazłam w książce „Jakubiak lokalnie”, gdzie podany był jako popisowa potrawa siostry autora
Wieprzowina z warzywami

Wieprzowina z warzywami

Przepis znalazłam w książce Tomka Jakubiaka "Jakubiak Lokalnie". Czasami trzeba zjeść konkretny obiad, a taka jest właśnie ta wieprzowina z warzywami
Kotlety schabowe w glazurze z cydru jabłkowego

Kotlety schabowe w glazurze z cydru jabłkowego

pl, żeby wygrać książkę Tomka Jakubiaka, który w kuchni korzysta z lokalnych, polskich produktów. Nie zaryzykuję niczego stwierdzeniem, że kotlet schabowy to nasza narodowa potrawa
KUCHNIA+ GOTUJE SIĘ NA WRZESIEŃ

KUCHNIA+ GOTUJE SIĘ NA WRZESIEŃ

Basia Ritz, Tomasz Jakubiak, Marieta Marecka, Andrzej Polan i Gieno Mientkiewicz – Kuchnia+, autorski kanał platformy nc+, we wrześniu zaprosi widzów na nową produkcję własną oraz kolejne sezony swoich popularnych autorskich formatów
Domowy makaron z sosem z pieczonych warzyw

Domowy makaron z sosem z pieczonych warzyw

Przepis ten dorwałam, gdy oglądałam Jakubiaka "Lokalnie" i wiedziałam, że muszę go wypróbować. Długo czekałam,żeby wypróbować i opublikować ten przepis, czekałam na Festiwal Dyni i oto jest, jak i nasz wczorajszy obiad