Przepis na jaki sos do pieczeni rzymskiej z jajkiem

168 Zapisać
Pieczeń rzymska z jajkiem

Pieczeń rzymska z jajkiem

Pieczeń rzymską można jeść na ciepło np z sosami, jak u mnie, ale smakuje też wyśmienicie na zimno do pieczywa
15 Zapisać
Pieczeń rzymska - Klops z jajkiem

Pieczeń rzymska - Klops z jajkiem

Pyszna zarówno na ciepło podana z sosem, np. Formę wysmarować olejem, lub wyłożyć papierem do pieczenia
7 Zapisać
Pieczeń rzymska z jajkiem

Pieczeń rzymska z jajkiem

Można ją podawać na gorąco do obiadu z sosem bądź na zimno jako dodatek do pieczywa. W wielkanocnym wydaniu można ją wzbogacić o dodatek ugotowanych jajek
3 Zapisać
PIECZEŃ RZYMSKA Z SOSEM HOLENDERSKIM. THERMOMIX TM5

PIECZEŃ RZYMSKA Z SOSEM HOLENDERSKIM. THERMOMIX TM5

Przełożyć do innego naczynia, odstawić. sól do smaku. SOS HOLENDERSKI. PRZYGOTOWANIE. sól do smaku. świeżo mielony pieprz
0 Zapisać
Pieczeń rzymska z sosem chrzanowym

Pieczeń rzymska z sosem chrzanowym

przyprawa do mięsa mielonego. Sos chrzanowy. Pieczeń rzymska. Do mięsa mielonego dodać namoczone i odciśnięte pieczywo oraz jajka
0 Zapisać
PIECZEŃ RZYMSKA Z JAJKIEM

PIECZEŃ RZYMSKA Z JAJKIEM

Podaję gorące i polewam powstałym sosem. Wkładam do piekarnika (ok. Sprzątam, siedzę w kuchni i tak na zmianęzanosi się na święta J, szkoda tylko, że coś się w tej pogodzie pomieszało i zamiast wiosny, mamy prawdziwą zimę
0 Zapisać
Pieczeń rzymska z sosem z pestek dyni

Pieczeń rzymska z sosem z pestek dyni

Po wystudzeniu dodać do mięsa mielonego. sól do smaku. Gotowy sos podgrzać i podawać z upieczoną pieczenią rzymską
0 Zapisać
Pieczeń rzymska z jajkiem z szynki

Pieczeń rzymska z jajkiem z szynki

Kopytka w sosie musztardowym z rwanym kurczakiem oraz kopytka z gulaszem z szynki …. Do keksówki wkładamy papier do pieczenia , wykładamy połowę keksowki mięsem i kładziemy jajka ugotowane przykrywamy następna połowa mięsa
11 Zapisać
Pieczeń rzymska działająca na wyobraźnię.

Pieczeń rzymska działająca na wyobraźnię.

plus minus wygląd się zgadzał i włoskie pochodzenie pasowało do nazwyrzymska”…ze względu na cenę orzeszków piniowych pieczeń nabrała od razu rangi rarytasu, więc po co miałam wygłaszać jakiekolwiek sprostowania, mogłaby nawet przestać smakować
8 Zapisać
Pieczeń rzymska z pieczarkami

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Smakuje na ciepło - można wtedy podać ją z ziemniakami, surówką i sosem spod pieczenia, pieczeniowym czy pieczarkowym, smakuje i na zimno - jako przystawka i do kanapek
5 Zapisać
PIECZEŃ RZYMSKA Z SEREM, SZYNKĄ, PIECZARKAMI  I SZPINAKIEM

PIECZEŃ RZYMSKA Z SEREM, SZYNKĄ, PIECZARKAMI I SZPINAKIEM

Pieczeń można podawać na ciepło z sosami lub na zimno. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia, tak aby papier wystawał poza ścianki formy (przykryje się nim wierzch pieczeni)
5 Zapisać
Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

Doskonała do kanapek, ale może też być serwowana na ciepło z sosami, jako danie obiadowe. Formę do pieczenia wykładamy papierem, lekko smarujemy masłem
4 Zapisać
PIECZEŃ RZYMSKA

PIECZEŃ RZYMSKA

Podaję gorące i polewam powstałym sosem. Można ja przygotować bez farszu, z jajkiem na twardo zamiast farszu
2 Zapisać
Pieczeń rzymska z pieczarkami, suszonymi pomidorami i koperkiem

Pieczeń rzymska z pieczarkami, suszonymi pomidorami i koperkiem

ciemny pieczeniowy lub myśliwski, polecam także sos chrzanowy. - pieczywo/ziemniaki (jeśli wersja na ciepło z dodatkiem sosu np
2 Zapisać
Pieczeń rzymska (klops)-przepis

Pieczeń rzymska (klops)-przepis

Koniecznie z jajkami na twardo, porządnie przyprawiona i podana z chrzanem (u mnie tata trze chrzan) lub domowym sosem tatarskim
1 Zapisać
Pieczeń rzymska z kurczaka

Pieczeń rzymska z kurczaka

½ l pomidorowego sosu, tutaj przepis. Na wierzchu rozprowadź resztę sosu. Pieczeń rzymska uformowana w kształcie bochenka, pieczona na blasze…Można i tak niekoniecznie w foremce do pieczenia
1 Zapisać
pieczeń rzymska II

pieczeń rzymska II

Po upieczeniu zlewamy powstający w czasie pieczenia sos. U mnie w domu od czasu do czasu gości na stole jako danie głowne a pózniej do chleba
1 Zapisać
Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

z sosem tatarskim. Jeśli koniecznie uprzecie się na wersję Wielkanocną, można do niej dodać (przed procesem pieczenia, gdy wykładacie mięsną masę do foremki) gotowane jajka (układacie je poziomo wzdłuż foremki)