Przepis na jaki sos do kotlecików rybnych

Kotleciki rybne w sosie koperkowym

Kotleciki rybne w sosie koperkowym

Zarówno bezmączny i niskotłuszczowy sos koperkowy, jak i pieczone kotleciki rybne robiłam już wcześniej, jednak dopiero niedawno przyszło mi do głowy, by te dwa elementy połączyć
Kotleciki rybne

Kotleciki rybne

Można podawać je z sosami, sadzonym jajkiem z dodatkiem sałaty czy pomidorów. dorsz , mintaj. bułka tarta do panierowania
Kotleciki rybne

Kotleciki rybne

Mieszam wszystkie składniki sosu i wstawiam do lodówki na godzinę. Podaję je z sosem czosnkowym. Ugotowane i ostudzone ziemniaki przeciskam przez praskę do ziemniaków (lub maszynkę do mielenia)
Kotleciki rybne w sezamie

Kotleciki rybne w sezamie

  Ciekawy smak wędzonej ryby w połączeniu z ziemniakami, mozzarellą oraz sezamem na ciepło kotleciki smakują wyśmienicie, a na zimno najbardziej lubię podane z sosem słodko-kwaśnym lub ostrym chili
Fishcakes (kotleciki rybne)

Fishcakes (kotleciki rybne)

Pyszne, chrupiące kotleciki rybne na bazie łososia, dorsza i kalmarów bogato doprawione kolendrą, limonką i pastą chili
Kotleciki rybne

Kotleciki rybne

Podawać z sosem jogurtowym. Kolejny sukces - biała ryba (dokładniej mieszanka morszczuka i mintaja) też go nie zabiła
Tajskie kotleciki rybne

Tajskie kotleciki rybne

- dodać sos sojowy, rybny, posiekaną papryczkę chili, sok z limonki, czosnek i biało i rozdrabniać aż powstanie gładka masa,
Kotleciki z Soli w koperkowym sosie

Kotleciki z Soli w koperkowym sosie

sól, pieprz do smaku. Sos. Doprawić do smaku solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Fasolkę ugotować i wystudzoną dodać do rybnej masy
Kotleciki rybne

Kotleciki rybne

bułka tarta do obtaczania. W kolejnym kroku dodać ziemniaki, przyprawić solą, pieprzem i dobrze wymieszać
Kotlety rybne z jajkiem i ziemniakami

Kotlety rybne z jajkiem i ziemniakami

Do tak powstałej masy dodajemy sos sojowy, przeciśnięty przez praskę lub starty na drobniutkich oczkach tartki czosnek i posiekaną drobno natkę pietruszki
Kulki rybne z koperkiem

Kulki rybne z koperkiem

Kiedy byłam mała, przygotowywała mi je Mama (bez sosu, który jest moją innowacją). Przy okazji wcisnęłam drobne „udietetycznienia” wszędzie, gdzie się działo, i tak powstała zdrowa, sycąca i smaczna potrawa obiadowa