Przepis na jaki farsz do schabu szynki

2 Zapisać
Schab zwijany ze szpinakiem i szynka

Schab zwijany ze szpinakiem i szynka

Farsz zostawić do ostudzenia. Szpinak rozmrozić - wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem, dodać przeciśnięte przez praski czosnku i smażyć przez kilka minut
87 Zapisać
Przepis na pieczeń na święta. Jak zrobić roladę ze schabu?

Przepis na pieczeń na święta. Jak zrobić roladę ze schabu?

Do pieczarkowego farszu dodać tartą bułkę, lekko osolić, dodać szczyptę pieprzu, wymieszać. farsz. Można użyć do niej schabu lub ładnego kawałka wieprzowej szynki
37 Zapisać
Serowa rolada z szynką – np. na kanapki, przystawkę lub przekąskę

Serowa rolada z szynką – np. na kanapki, przystawkę lub przekąskę

Takiej rolady już długi czas nie robiłam, gdzieś właściwie uleciała mi z pamięci, ale jakieś ładne lata temu gościła bardzo często na rodzinnym stole
4 Zapisać
rolada z indyka z pieczarkami i szynką parmeńską

rolada z indyka z pieczarkami i szynką parmeńską

W tym czasie zabieramy się za farsz. Doskonała w smaku mieszanka aromatów (wg mnie). Na rozbitym filecie układamy plastry szynki parmeńskiej
1 Zapisać
Bitki wieprzowe z farszem

Bitki wieprzowe z farszem

łyżka koncentratu pomidorowego. Na świąteczny obiad proponuję BITKI Z PYSZNYM FARSZEM. masło klarowane do smażenia
72 Zapisać
Roladki z pieczarkami w sosie grzybowym

Roladki z pieczarkami w sosie grzybowym

Na każdy nakładaj łyżkę farszu i zwijaj roladki, zakładając brzegi do środka. Wystudź farsz. Dodaj pokrojone drobno pieczarki
20 Zapisać
Nadziane kotlety schabowe

Nadziane kotlety schabowe

Farsz wymieszać ze startym serem żółtym. do panierowania. Na kotletach ułożyć szynkę i porcję farszu, złożyć na pół
15 Zapisać
Smażone nadziewane kopytka z mięsem

Smażone nadziewane kopytka z mięsem

Od już jakiegoś czasu nie kupujemy gotowych pierogów itp produktów, z prostego względu, ciężko jest kupić coś niedrogiego a dobrego, stosunek jakości do ceny w polskich sklepach ( nie wiem jak w zagranicznych) jest beznadziejny, więc robię większość rzeczy sama
10 Zapisać
AKCJA ZDROWE ŚWIĘTA - PODSUMOWANIE healthy holiday recipes

AKCJA ZDROWE ŚWIĘTA - PODSUMOWANIE healthy holiday recipes

Były przepisy zmodyfikowane, odchudzone, ale były też takie, jakie dobrze znamy i kochamy. Lekkie gryczane krokieciki z soczewicowym farszem
5 Zapisać
Rolada schabowa drobiowo-morelowa

Rolada schabowa drobiowo-morelowa

Dokładnie wymieszać farsz. Farsz. Rolada schabowa doskonale sprawdzi się jako gorące danie obiadowe, jak i zimna wędlina
5 Zapisać
Kotlety à la pizza

Kotlety à la pizza

Na powierzchni usmażonych kotletów układamy farsz z pieczarek, cebuli i papryki, posypujemy startym serem
5 Zapisać
Roladki schabowe z ricottą

Roladki schabowe z ricottą

Roladki najlepiej podawać z sosem grzybowym, serowym lub winnym – jaki lubicie. Ricotta z rozmarynem tworzą ciekawy farsz, który sprawia, że schab nie jest suchy, natomiast dodatek dojrzewającej szynki sprawia, że danie nie jest mdłe
5 Zapisać
Roladki schabowe z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą

Roladki schabowe z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą

Farsz doprawić solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. olej do smażenia. Na każdym, rozbitym plastrze schabu rozłożyć porcję nadzienia
4 Zapisać
Obiad za dychę (10 zł) : Kopytka z sosem

Obiad za dychę (10 zł) : Kopytka z sosem

Jakie ziemniaki wybrać do klusek, kopytek czy pyz. Darmowy obiad lub poczęstunek – czyli jak zrobić idealny farsz mięsny do krokietów, pierogów, pasztecików lub smakowitą pastę do chleba
4 Zapisać
Kotlet zapiekany pod grubą pierzynką.

Kotlet zapiekany pod grubą pierzynką.

Kotleta smażymy z na rozgrzanej patelni, gdy go przewrócimy nakładamy farsz cebulowo paprykowy, przykrywamy plastrem szynki i plastrem sera
3 Zapisać
Tydzień 51 - jadłospis

Tydzień 51 - jadłospis

Udowadnia że można jeść różnorodnie i smacznie, zachowując prawidłową masę ciała. * plaster schabu z suszonymi owocami - ok
3 Zapisać
Rolady wieprzowe.

Rolady wieprzowe.

Rolady czy inaczej zrazy zawijane przygotowuje się przez zawinięcie farszu w kawałek mięsa. ogórki, szynkę, paprykę i cebulę mielimy na średnich oczkach, doprawiamy do smaku,