Przepis na jaki dodatek do indyka

1 Zapisać
Indyk pieczony w ziołach z dodatkiem cytryny

Indyk pieczony w ziołach z dodatkiem cytryny

Polałam indyka sokiem z cytryny, dodałam pozostałe przyprawy oraz masło i bulion. Indyka podsmażyłam na małej ilości oleju na patelni
2 Zapisać
Domowa szynka z indyka z dodatkiem grzybków marynowanych.

Domowa szynka z indyka z dodatkiem grzybków marynowanych.

Na dno szynkowaru kładziemy pierś z indyka, po czym dodajemy masę z udek i grzybków. O zaletach domowych wędlin pisałam już przy okazji szynki z kurczaka (KLIK)
124 Zapisać
Pierś indyka w marynacie

Pierś indyka w marynacie

Musimy też co jakiś czas zerknąć czy mięso nam nie przywarło do dna, albo czy woda się nie wygotowała
54 Zapisać
Indyk faszerowany bakaliami w aromatycznej marynacie

Indyk faszerowany bakaliami w aromatycznej marynacie

To było pierwsze takie wystawne danie, jakie w życiu wykonałam. Jest więc pierś z indyka w bardzo aromatycznej, miodowo-korzennej marynacie
49 Zapisać
Udziec indyka pieczony z pomarańczami

Udziec indyka pieczony z pomarańczami

Jakiś czas temu. Doskonale wpływa. Mięso z indyka jest jednym z. W moim rodzinnym domu dosyć często. jadło się indyka, moja mama na każde święta piekła go w całości,
25 Zapisać
Pieczony indyk nadziewany suszonymi owocami

Pieczony indyk nadziewany suszonymi owocami

Pamiętajcie, że w czasie pieczenia należy indyka co jakiś czas go podlewać tłuszczem, który uwalnia się podczas pieczenia i w razie potrzeby można przykryć go z wierzchu np
18 Zapisać
Pierś indyka zawinięta w plastry chorizo w aromatycznym sosie pomidorowym

Pierś indyka zawinięta w plastry chorizo w aromatycznym sosie pomidorowym

Pierś indyka przejmuje te aromaty i w połączeniu z sosem pomidorowym i serem mozarella jest wyśmienitym połączeniem
14 Zapisać
Gotowany indyk w potrawce  jarzynowej

Gotowany indyk w potrawce jarzynowej

samą jarzynkę z plastrami indyka i porcją sałaty bez dodatków typu ryż czy. Wykorzystuję tu pomysł na doprawienie wywaru z gotowania żółtkiem i sokiem z
12 Zapisać
Delikatny indyk po chińsku.

Delikatny indyk po chińsku.

Indyka kroimy w cienki paski i wraz z mąka wrzucamy do woreczka foliowego, który zawiązujemy. skomponowane przyprawy i dobrze zrobione mięso
12 Zapisać
Pieczone kotlety z indyka z cukinią :)

Pieczone kotlety z indyka z cukinią :)

Można je też wykorzystać do przygotowania domowych burgerów, z pełnoziarnistą bułką, świeżymi warzywami i jakimś sosem
11 Zapisać
Indyk marynowany w warzywach

Indyk marynowany w warzywach

Po przestudzeniu będzie też znakomitym dodatkiem do kanapek. Bardzo smaczne i delikatne mięsko indyka. Wszystkie warzywa wymieszać razem, dodać pozostałe składniki marynaty
9 Zapisać
Indyk w sosie brzoskwiniowo-balsamicznym

Indyk w sosie brzoskwiniowo-balsamicznym

Ten ostatni w połączeniu z owocami lub miodem stanowi wspaniały dodatek do mięsa…. Kotlety z indyka płuczemy i dokładnie osuszamy
8 Zapisać
Indyk w cieście

Indyk w cieście

Pierś indycza smażona w cieście w połączeniu z duszonymi dodatkami stanowi idealną propozycje rodzinnego obiadu
5 Zapisać
Indyk w sosie pieczarkowym babci Basi

Indyk w sosie pieczarkowym babci Basi

Co jakiś czas mieszamy. Dodajemy do zrumienionego indyka. Smażymy na patelni na roztopionym maśle z dodatkiem liści laurowych
5 Zapisać
Indyk w ciemnym sosie

Indyk w ciemnym sosie

Intensywna i bardzo ciekawa w smaku wersja indyka - udziec w kawałkach udusiłam z dużą ilością cebuli, z dodatkiem słodkiej papryki i cynamonu, trochę na kształt czeskiego gulaszu
5 Zapisać
Indyk pieczony, marynowany w lubczyku

Indyk pieczony, marynowany w lubczyku

Polecam pyszne było takie mięsko… nasze tradycyjne smaki z lubczykiem W dodatku wybornie smakuje i na ciepło i na zimno zamiast wędliny
5 Zapisać
Indyk z kurkami w sosie śmietanowym

Indyk z kurkami w sosie śmietanowym

Do tej klasyki pasuje każdy rodzaj mięsa, jak i każdy dodatek w postaci ryżu, klusek, kopytek, ziemniaków czy zwyczajnego tosta- ot, taki to wyjątkowy sos
5 Zapisać
Indyk duszony z bakłażanem

Indyk duszony z bakłażanem

Pierś z indyka kroimy w paseczki lub kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką, suszonym tymiankiem i dodajemy trochę oleju, mieszamy i odstawiamy do lodówki do zamarynowania, najlepiej na całą noc