Przepis na jaka surówka do ryby smażonej

Kulinarnie w 3mieście

Kulinarnie w 3mieście

Podany do niej był sos chrzanowy, który zabijał cały smak delikatnej ryby. Jak wiecie z naszego Facebooka wybraliśmy się na mini urlop do Trójmiasta, a dokładniej do Gdyni
0 0
flądra czy klops?

flądra czy klops?

I wtedy właśnie, zdaje się że to musiała być jakaś zupełnie inna epoka, mój tata kupił od rybaka, jakich wokół było wielu, łososia wędzonego
0 0
Bacalhau à Brás

Bacalhau à Brás

Posolić, popierzyć i mieszać aż jaka się zetną. Niemniej jednak największe klasyki portugalskie opierają się właśnie na bacalhau, a najbardziej znany jest właśnie bacalhau a bras, danie wywodzące się z Lizbony, ale znajdowane w całej Portugalii od eleganckich restauracji po kafeterię przy Pingo Doce, całkiem przyzwoitą swoją drogą, nie to co przy polskich marketach gdzie nawet jeśli taki przybytek występuje, to króluje w nim kiełbasa, której dano drugie życie z suchymi frytkami i rozmoczonymi surówkami
0 0
Kotlety rybne!

Kotlety rybne!

W moim przypadku użyłem filet z dorsza, z którego ściągnąłem oczywiście skórę. sól, pieprz, przyprawa do ryb
0 0