Przepis na jaka surówka do ryby smażonej

0 Zapisać

Bacalhau à Brás

Posolić, popierzyć i mieszać aż jaka się zetną. Niemniej jednak największe klasyki portugalskie opierają się właśnie na bacalhau, a najbardziej znany jest właśnie bacalhau a bras, danie wywodzące się z Lizbony, ale znajdowane w całej Portugalii od eleganckich restauracji po kafeterię przy Pingo Doce, całkiem przyzwoitą swoją drogą, nie to co przy polskich marketach gdzie nawet jeśli taki przybytek występuje, to króluje w nim kiełbasa, której dano drugie życie z suchymi frytkami i rozmoczonymi surówkami
8 Zapisać

mielone z dorsza na obiad...

60 dag dorsz filety, 15 dag boczek surowy bez kości, 1 sztuka jajka, 10 dag tarta bułka, 1 większa cebula, - do smaku sól morska, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - ile potrzeba olej do smażenia, 50 dag ziemniaki młode, - jaką lubisz surówkafilety dorsza zmielić w maszynce razem z boczkiem cebulę lekko zrumienić na patelni na oleju cebulę dodać do ryby razem z jajkiem, tartą bułką masę dobrze wyrobić, dodać posiekaną natkę, sól, pieprz czarny formować średniej wielkości kotlety i smażyć na gorącym oleju na rumiano podać kotlety z tłuczonymi z koperkiem i mlekiem młodymi ziemniakami i np
Więcej przepisów na %s strony