Przepis na jak zrobić szynkę z dzika

24 Zapisać
Szynka gotowana

Szynka gotowana

Ja ugotowałam mięso jakim dysponowałam w tym momencie, a następnym razem będę próbować ze schabem lub karczkiem
2 Zapisać
Dzik jest dziki, dzik jest zły… ale nie na talerzu!

Dzik jest dziki, dzik jest zły… ale nie na talerzu!

Jako że jestem wielkim fanem świeżych ziół, takich jak majeranek, jałowiec i czosnek, na tej podstawie skomponowałem marynatę
28 Zapisać
Gulasz z dzika

Gulasz z dzika

Do zrobienia tego niecodziennego dania zainspirowała mnie AMBER. Przepis znalazłam na jej blogu- kuchennymi drzwiami , często tam zaglądam
4 Zapisać
polędwiczki z dzika

polędwiczki z dzika

Piekę więc szynkę z dzika, pichcę potrawkę z królika, wkrótce może uda mi się zrobić coś z sarniny. A tymczasem pyszne polędwiczki z dzika w delikatnym, aromatycznym sosie ziołowym
2 Zapisać
Gulasz z dzika

Gulasz z dzika

W brew pozorom przygotowanie jest bardzo proste, jak większość moich przepisów, no ale to już wiecie
0 Zapisać
Salatka z szynką dojrzewającą i soczystymi kulkami

Salatka z szynką dojrzewającą i soczystymi kulkami

Jak zrobić letnią sałatkę z szynką i kulkami owocowymi. Jego soczysty, słodki miąższ jest bardzo orzeźwiający i tak jak melon zawiera mało kalorii
2 Zapisać
Makaron z cukinii lekarstwem na szaleństwo

Makaron z cukinii lekarstwem na szaleństwo

Te atrakcje nie okazały się akurat tak wyjątkowe, jak się spodziewałam. Szynkę kroimy w kostkę a szalotkę w pióra i podsmażamy aż cebula się zeszkli
1 Zapisać
Mój kulinarny pamiętnik z Toskanii - Kuchnia toskańska

Mój kulinarny pamiętnik z Toskanii - Kuchnia toskańska

W restauracjach dostępne są poza tym dania z dzika, jak ten gulasz z ziemniakami. Część być może Was zaskoczy, jak dania zawierające flaki i wątróbkę, dziczyznę oraz grzyby
0 Zapisać
Hiszpania (turystycznie i od kuchni)

Hiszpania (turystycznie i od kuchni)

Hiszpańska kuchnia jest tak bardzo zróżnicowana, jak jej regiony. Hiszpania to kraj, do którego mam ogromny sentyment
0 Zapisać
Ceny w Norwegii - czy rzeczywiście jest tak drogo?

Ceny w Norwegii - czy rzeczywiście jest tak drogo?

Gdy spałam te obrazy krążyły po mojej głowie jak po norweskich serpentynach. Ale jak to. Szalony promyczek wyjazdu do Norwegii pojawił się już na samym początku - zaraz po kupieniu rowerów ( a może kupowałam je już z taką myślą
0 Zapisać
ARBUZ NA PATYKU

ARBUZ NA PATYKU

Potrzebujemy arbuza i patyczków do lodów albo jeśli w pobliskich sklepach są one niedostępne (tak jak u mnie) – patyczków do gardła (z apteki)
0 Zapisać
Bażant w limonkach

Bażant w limonkach

Zawsze to jakaś odmiana. Robiłam już dzika, przyszła kolej na bażanta. W kuchni lidla znalazłam przepis na bażanta w limonkach
0 Zapisać
Mój kulinarny pamiętnik z Toskanii - Kuchnia toskańska

Mój kulinarny pamiętnik z Toskanii - Kuchnia toskańska

W restauracjach dostępne są poza tym dania z dzika, jak ten gulasz z ziemniakami. Część być może Was zaskoczy, jak dania zawierające flaki i wątróbkę, dziczyznę oraz grzyby
0 Zapisać
Pieczeń świąteczna

Pieczeń świąteczna

Co roku na święta wielkanocne robiłam pieczeń na dziko jakoś przed ostatnimi świętami wpadł mi do rąk przepis na poniższą pieczeń i zrobiłam
0 Zapisać
Łopatka z jelenia w sosie śliwkowym z whisky

Łopatka z jelenia w sosie śliwkowym z whisky

"Wytwórca wołowny", jakby nie była już produkowana z bydła, tylko z jakiegoś tworzywa. Fermy jeleni i dzików stają się modne, a wraz z wzrostem zapotrzebowania miejskiego gospodarstwa domowego na steki z jelenia i dzika, pojawiają się w sklepach
0 Zapisać
Duszony jeleń w czerwonym winie

Duszony jeleń w czerwonym winie

Pachniało w całym domu, a babcia opowiadała jak wiele lat temu dziadek chodził na polowania i jakie rarytasy trafiały na stół
5 Zapisać
Roladki z mięsa dzika

Roladki z mięsa dzika

               A ja jak tylko będę mieć okazję - zrobię je sama.               Warto zrobić tez sos, przepis na jego przyrządzenie znajdziecie dalej
17 Zapisać
Wędzona kiełbasa z dziczyzny i wieprzowiny

Wędzona kiełbasa z dziczyzny i wieprzowiny

Jelita nakładać na końcówki nadziewarki i nadziewać farszem mięsnym, uważając, aby do osłonki dostawało się jak najmniej powietrza