Przepis na jak zrobić sos do gęsi

Gęsia pierś w korzennych aromatach

Gęsia pierś w korzennych aromatach

Jak obiecałam tak zrobiłam. Gęsia pierś w korzennych aromatach z sosem pomarańczowym. Mięso kroimy w plastry, podajemy na przykład z makaronem korzennym, podlewamy sosem pomarańczowy i dekorujemy startą skórką
Gęsie piersi pieczone z jabłkami

Gęsie piersi pieczone z jabłkami

Burza mózgu co mam z nią zrobić. - jedna połówka drugiej połówki będzie potem obiadem (Pierś z gęsi pieczona w sosie pieprzowo-wiśniowym )
Piersi gęsie pieczone w rękawie

Piersi gęsie pieczone w rękawie

Doprawić solą Piersi podawać ciepłe, pokrojone w plastry i polane sosem, lub zimne, jako wędlinę. Tak przygotowaną pierś obsmażyć wolno na rozgrzanej patelni aby wytopić jak najwięcej tłuszczu
Smalec gęsi na zdrowie.

Smalec gęsi na zdrowie.

Tłuszcz gęsi, mimo, że zwierzęcy, w przeciwieństwie do smalcu wieprzowego składa się głównie z kwasu oleinowego, podobnie jak oliwa z oliwek
Pierś gęsi z grilla

Pierś gęsi z grilla

pokroić plastry, polać sosem. ruszt posmarować oliwą i położyć pierś gęsi skórą do dołu. na chwilę odwrócić kaczkę mięsem do dołu aby ładnie się
Nogi z gęsi pieczone w cydrze

Nogi z gęsi pieczone w cydrze

Całość delikatnie polałem powstałym podczas pieczenia sosem. Wracając do tematu gęsi, to wymagała ona dość sporo pracy, ale efekt był po prostu fenomenalny - rozpływająca się w ustach aromatyczne mięso z kluskami śląskimi i burakami
Rosół  kurkami - jak zrobić

Rosół kurkami - jak zrobić

Kurki to nie tylko grzyby na jajecznicę z kurkami czy sos kurkowy. Mięso gęsi oddzielcie od kości, podzielcie i dodajcie do rosołu