Przepis na jak zrobić salceson wieprzowy

316 Zapisać

salceson domowy

     Już jako dziecko lubiłam salceson, szczególnie ten biały lub czosnkowy (choć do dziś nie przepadam za czarnym) ale wzdragałam się na kawałki kostek i niesmaczne, dziwne skóry, które można było napotkać w kupnych salcesonach
0 Zapisać

Domowy salceson włoski

Jak salceson włoski to tylko z uchem, niestety takiego już chyba w sklepie nie dostaniemy. Doprawionym mięsem wypełniamy żołądek, lub inną osłonkę jaką mamy do wyrobu wędlin, ostatecznie jeżeli nie macie u siebie w miejscu zamieszkania sklepu masarskiego, możecie użyć zwykłych woreczków śniadaniowych
5 Zapisać

Smaki Alzacji. Zewelwaï czyli tarta cebulowa

Było to dobra forma na dodatkowy zarobek, jak też na możliwość spędzenia czasu przy butelce wina. Oczywiście tarte flambée (przepis w poprzedni poście), backoëfe (przepis na blogu znajdziecie TUTAJ), grumbeerknepfle (paluszki z ciasta ziemniaczanego posypane przysmażonym boczkiem i grzankami i polane kwaśną śmietaną), słynną choucroute, beindächla (kotlet wieprzowy gotowany w winie i podawany z sałatką ziemniaczaną), zewelwaï (tarte à l'oignon), bibeleskäs (pieczone ziemniaki podawane z białym serem z dodatkiem siekanych szalotek, czosnku i ziół), presskopf (salceson z głowizny wieprzowej), sueri nierli (nerki marynowane w occie)
Więcej przepisów na %s strony