Przepis na jak zrobić pstrąga na patelni

Pstrąg z patelni grillowej

Pstrąg z patelni grillowej

Każdego pstrąga delikatnie nacinamy w trzech miejscach skóry i skrapiamy sokiem z cytryny oraz nacieramy solą i pieprzem zarówno z zewnątrz, jak i w środku
Pstrąg łososiowy z patelni

Pstrąg łososiowy z patelni

Ponieważ w ostatnich dniach gotowania i przebywania w kuchni było sporo, postanowiłam pstrąga zrobić jak najprościej
pstrąg na maśle

pstrąg na maśle

) I tak jak do dziś pstrąga uwielbiam, tak też do dziś nieco odpychają mnie rybie głowy (zupę rybną podawaną co roku na święta przestałam jeść dopiero gdy dowiedziałam się, że gotowana jest na głowach karpi), dlatego preferuję całkowite ich odcinanie przed wrzucaniem pstrąga na patelnię
Pstrąg zapiekany z pure z brokuła

Pstrąg zapiekany z pure z brokuła

Całość mieszam i odstawiam na dwie godziny do lodówki albo na noc najlepiej Rybę przesmażam na patelni dosłownie minutę, dojedzie potem w piekarniku
Pieczony pstrąg na puree z marchewki

Pieczony pstrąg na puree z marchewki

Na początku przygotowujemy glazurę (można to zrobić wcześniej). Ja użyłam pstrąga tęczowego, ale myślę, że świetnie sprawdzi się w tym daniu także dorada czy okoń morski (labraks)
Pstrąg faszerowany

Pstrąg faszerowany

Staram się, abyśmy jedli jeszcze więcej ryb, ale czasem brakuje mi już pomysłów jak je przyrządzić. Wszystkie składniki na farsz pociąć na drobną kostkę i smażyć na patelni, dopóki nie zrobią się miękkie
wędzony pstrąg na carpaccio z buraka.

wędzony pstrąg na carpaccio z buraka.

Jak zapewne już wiecie z mojego profilu na fb sztuka ta nie powiodła się. Najszybciej, a zarazem najłatwiej jest to zrobić przy użyciu szatkownicy, ale krojąc nożem również możesz osiągnąć bardzo dobre efekty
Pstrąg po żydowsku

Pstrąg po żydowsku

) Pstrąga przyprawiłem wg przepisu, który znalazłem jakiś czas temu w koperkowej kuchni. Te na pstrąga po żydowsku są bardzo do siebie podobne
Pstrąg z winem - Trout & Wine

Pstrąg z winem - Trout & Wine

Jak zrobić pstrąga. Mięso z niego wygląda prawie jak z łososia i jest równie delikatne. - natrzyj filet z pstrąga solą i pieprzem, skrop oliwą