Przepis na jak zrobić pasztetową

Domowa pasztetowa

Domowa pasztetowa

  Od jakiegoś czasu musiałam się niestety obejść smakiem. pl i postanowiłam zrobić sama pasztetową według  przepisu Beiota, Wbrew pozorom to wcale nie jest trudne a smak rewelacyjny
Domowa pasztetowa pieczona z kabanosami

Domowa pasztetowa pieczona z kabanosami

(jeśli mielimy sami, należy to zrobić dwukrotnie), usmażoną wątróbkę ze słoniną. przedstawiam Pasztetową numer dwa, która jest wypasioną wersją swojej starszej
Domowa pasztetowa

Domowa pasztetowa

Przepis na domową pasztetową - nie wymagający wędzenia pochodzi ze strony wyrobydomowe. Tak przyrządzoną pasztetową można podobno mrozić
Domowa pasztetowa pieczona

Domowa pasztetowa pieczona

jakby połączenie pasztetu z pasztetową. (jeśli mielimy sami, należy to zrobić dwukrotnie), usmażoną wątróbkę i resztę
Pasztetowa

Pasztetowa

O jakości wykorzystanego mięsa, proporcji tłuszczu i soli nawet nie wspominam. Pastę możecie jeść po prostu rozsmarowaną na chlebie, z plasterkiem kiszonego ogórka lub plastrem pomidora i posypaną suszonym czosnkiem niedźwiedzim, zrobić z nią wegańskie paszteciki z ciasta, lub wykorzystać w innych przepisach
grzanki z pasztetem z kaczki i jak zrobić masło klarowane

grzanki z pasztetem z kaczki i jak zrobić masło klarowane

Jak zrobiłam. 5 litra, keksówkę, wyłożyłam papierem do pieczenia, wysmarowałam masłem i przelałam masę pasztetową. Aby to zrobić, usuwaj z wierzchu białą pianę za pomącą zwykłej kuchennej łyżki, sukcesywnie przez cały czas gotowania (przybliżony czas gotowania 1 kg masła to 30 min)
" Złociste pierogi z czerwoną soczewicą i cebulką "

" Złociste pierogi z czerwoną soczewicą i cebulką "

Jak je zrobić. Sklejamy tworząc falbankę lub tak jak ja sklejając widelcem. " Pierogi z kaszą gryczaną , pieczarkami i serkiem wiejskim "" Babcine pierogi z pasztetową "" Maxi pierogi z aromatycznym szpinakiem " 250 g- jajko - 1 szt- olej - 1 łyżka- ciepła woda - 100 ml- sól -
Pasztet domowy - najlepszy

Pasztet domowy - najlepszy

Po jakimś czasie, jak mnie naszedł smak pasztetu rozmroziłam mięso, a oddzielnie ugotowałam boczek z zielem angielskim, ziarnami pieprzu i liściem laurowym
Domowy baleron

Domowy baleron

Pin It. Domowe wędliny przygotowuję nie tylko od święta, Na co dzień staram się, aby na naszych kanapkach były wędliny czy przetwory mięsne zrobione w domu
Kolorowy pasztet

Kolorowy pasztet

Masę pasztetową zrobiłem taką jak zwykle (klik), tym razem tylko nie dodawałem wątróbki – żeby Mama nie narzekała
Pasztet z królika

Pasztet z królika

Nałożyć masę pasztetową do 3/4 wysokości foremki, lekko wstrząsając, tak aby rozłożyła się równomiernie w naczyniu, przykryć plastrami boczku. U mnie trwało to jeszcze jakieś 40 minut
Pasztet z wątróbki drobiowej z pieczarkami i jabłkiem

Pasztet z wątróbki drobiowej z pieczarkami i jabłkiem

Ale od jakiegoś czasu pojawiła się myśl, że może jednak się przymierzę. I nie wiem jak się to stało, ale zamiast pasztetu wegetariańskiego jako pierwszy powstał pasztet zupełnie przeciwny, bo wątróbkowy, w dodatku klecony ad hoc i na kolanie, a nie z pieczołowicie przygotowanego przepisu