Przepis na jak zrobić mięso z sarny

Delikatny królik duszony w cytrusach

Delikatny królik duszony w cytrusach

O tym, jak próbowałam kupić mięso królika. Jak to jest, że w wydawałoby się specjalistycznych sklepach mięsnych, gdzie według mnie powinni mieć takie rzadkie rodzaje mięsa, nie można często nawet dostać kawałka wołowiny (mam z tym problem notorycznie)
3 0
Robert Sowa “Esencja smaku”

Robert Sowa “Esencja smaku”

Ba, powiedziałabym raczej, że kierowana jest do osób, które już dobrze się na kuchni znają, potrafią robić pewne rzeczy “na oko”, przyprawiają “do smaku” a nie według proporcji z przepisu, potrafią sprawiać mięso, wiedzą jak obchodzić się z owocami morza, a także znają całą masę kulinarnych terminów, mniej popularnych w codziennej kuchni, które w dodatku muszą umieć zastosować w praktyce
2 0
Zupa gulaszowa z dziczyzny

Zupa gulaszowa z dziczyzny

Mięso kroimy w grubą kostkę i zesmażamy na patelni na maśle na kolor brązowydorzucamy do odcedzonego wywaru , dodajemy kilka liści laurowych,pieprz,sól , marchew,korzeń pietruszki,seler i por – gotujemy do momentu, aż mięso zrobi się miękkie
1 0
Myśliwski koziołek

Myśliwski koziołek

Wczoraj do mojego taty zadzwonił jego znajomy z pytaniem czy chcielibyśmy jakieś mięsko, bo właśnie wrócił z polowania i mógłby coś przywieźć
8 0