Przepis na jak zrobić mięso z sarny

87 Zapisać
gulasz z sarny i placki ziemniaczane

gulasz z sarny i placki ziemniaczane

Zawsze zazdrościłam ludziom, którzy mają “dojścia” do jakichś trudno dostępnych pyszności. Udziec leżał w zamrażalniku, czekając, aż zbiorę się na odwagę by zrobić swoje pierwsze podejście do przyrządzania dziczyzny
3 Zapisać
Dzik jest dziki, dzik jest zły… ale nie na talerzu!

Dzik jest dziki, dzik jest zły… ale nie na talerzu!

Jako że jestem wielkim fanem świeżych ziół, takich jak majeranek, jałowiec i czosnek, na tej podstawie skomponowałem marynatę
3 Zapisać
Delikatny królik duszony w cytrusach

Delikatny królik duszony w cytrusach

O tym, jak próbowałam kupić mięso królika. Jak to jest, że w wydawałoby się specjalistycznych sklepach mięsnych, gdzie według mnie powinni mieć takie rzadkie rodzaje mięsa, nie można często nawet dostać kawałka wołowiny (mam z tym problem notorycznie)
3 Zapisać
Bieszczady w słońcu i w deszczu - poradnik wędrowca

Bieszczady w słońcu i w deszczu - poradnik wędrowca

- "góry aż do nieba" , jak śpiewał legendarny zespół z Ustrzyk. Kuchnia piwowarki Agi udowadnia, że piwo jest napojem równie eleganckim jak wino
2 Zapisać
Robert Sowa “Esencja smaku”

Robert Sowa “Esencja smaku”

Ba, powiedziałabym raczej, że kierowana jest do osób, które już dobrze się na kuchni znają, potrafią robić pewne rzeczy “na oko”, przyprawiają “do smaku” a nie według proporcji z przepisu, potrafią sprawiać mięso, wiedzą jak obchodzić się z owocami morza, a także znają całą masę kulinarnych terminów, mniej popularnych w codziennej kuchni, które w dodatku muszą umieć zastosować w praktyce
1 Zapisać
Zupa gulaszowa z dziczyzny

Zupa gulaszowa z dziczyzny

Mięso kroimy w grubą kostkę i zesmażamy na patelni na maśle na kolor brązowydorzucamy do odcedzonego wywaru , dodajemy kilka liści laurowych,pieprz,sól , marchew,korzeń pietruszki,seler i por – gotujemy do momentu, aż mięso zrobi się miękkie
1 Zapisać
Siła nawyku i faszerowane polędwiczki z ziołowym masłem

Siła nawyku i faszerowane polędwiczki z ziołowym masłem

Składamy mięso jakbyśmy. roku będzie równie jesienna jak w zeszłym roku. Jakieś niestrachliwe są w tym roku
1 Zapisać
Risotto czy też ryżotto z kurkami

Risotto czy też ryżotto z kurkami

Bo jak tu żyć z kimś, kto płacze na zawołanie. Ja nie oczekuję od jedzących mięso tłumaczeń. Była sobie dziewczynka, która żyła wśród łąk, lasów, pól
0 Zapisać
Moja zemsta czyli gulasz z dzika

Moja zemsta czyli gulasz z dzika

Jeżeli marzy nam się ragu alla cacciatora, to trzeba pokroić mięso na mniejsze kawałki a jako dodatku użyć makaronu
0 Zapisać
Miód Malina - Kraków

Miód Malina - Kraków

Niepodważalnie comber z sarny jest najlepszą rzeczą jaką oboje jedliśmy. Jako, że oboje uwielbiamy jeść, to postanowiliśmy odwiedzić parę krakowskich restauracji
0 Zapisać
Burgery z sarniny

Burgery z sarniny

Od jakiegoś czasu można kupić w sklepach niewielkie porcje mięsa z dziczyzny. Tym razem kupiłam sarninę
0 Zapisać
Duszony jeleń w czerwonym winie

Duszony jeleń w czerwonym winie

Pachniało w całym domu, a babcia opowiadała jak wiele lat temu dziadek chodził na polowania i jakie rarytasy trafiały na stół
0 Zapisać
Konkurs na 8 urodziny bloga

Konkurs na 8 urodziny bloga

To jakiej kaszy użyjecie i w jakiej formie ją. Następnie trzeba zrobić zdjęcie. będę się rozpisywać o liczbach, bo nie one są najważniejsze,
9 Zapisać
Tatar z sarny

Tatar z sarny

Drugi zrobić tak samo. Dla mięsożerców i miłośników dziczyzny polecam tatar z sarny. Mięso jest bardzo delikatne i rozpływa się w ustach
14 Zapisać
DZIKA POLĘDWICA W CZERWONYM WINIE I CHLEB ŻURAWINOWY cranberry bread & venison

DZIKA POLĘDWICA W CZERWONYM WINIE I CHLEB ŻURAWINOWY cranberry bread & venison

Włożyć mięso na patelnię i obsmażyć z każdej strony. Jednym z takich eksperymentalnych dań jest polędwica z sarny pieczona w winie
8 Zapisać
Myśliwski koziołek

Myśliwski koziołek

Wczoraj do mojego taty zadzwonił jego znajomy z pytaniem czy chcielibyśmy jakieś mięsko, bo właśnie wrócił z polowania i mógłby coś przywieźć
4 Zapisać
o jedzeniu dzikich zwierząt i zdrowej kuchni myśliwskiej - relacja z warsztatów kulinarnych

o jedzeniu dzikich zwierząt i zdrowej kuchni myśliwskiej - relacja z warsztatów kulinarnych

Dietetycy polecają mięso z dzika i sarny jako najbogatsze w witaminy i minerały. Jesli mam być mięsożercą to chcę być takim jak oni
4 Zapisać
Smażona sarnina z różowym sosem jabłkowym na ginie i z zapiekanymi młodymi porami

Smażona sarnina z różowym sosem jabłkowym na ginie i z zapiekanymi młodymi porami

Gdy przyjdzie pora smażyć mięso, bardzo mocno rozgrzej dużą, grubą patelnię (np. To danie ma w sobie pewną prostotę a zarazem i elegancję