Przepis na jak zrobić masę marcepanową na tort

Tort marcepanowy z wierzchem dla hafciarek

Tort marcepanowy z wierzchem dla hafciarek

Masę marcepanową wałkujemy bardzo cienko i, używając tortownicy jako szablonu, wycinamy dwa krążki, dbając, aby zostało trochę więcej masy niż na trzeci (dwa krążki idą do środka tortu, a resztą masy przykrywamy całość z wierzchu)
1 0
Tort dla Zuzi

Tort dla Zuzi

Na koniec, jak już się upiecze i ostygnie, będziecie tylko potrzebować bardzo ostrego noża, by „odkleić” go od brzegów tortownicy
1 0
Tort tygrysi i kibicowanie.

Tort tygrysi i kibicowanie.

Jego nazwa wzięła się z kolorów jakie zawiera. W związku ze zbliżającą się galą, do której, wypadałoby żebym przybrał masy, a także kontuzją, która uniemożliwiła mi występ na ALMMA nastąpiła zmiana koncepcji
0 0
Tort marcepanowo-dyniowy

Tort marcepanowo-dyniowy

Jak zwykle udoskonaliłam go nieco ucząc się metodą prób i błedów. Lepiej jest to zrobić przed pieczeniem, gdyż wtedy unikniemy straty cennego miąższu podczas wydłubywania łyżeczką miękkiej masy
0 0
Poro - tort

Poro - tort

Z masy marcepanowej zrobić język, batonik rozciąć na pół, a następnie połówki przekroić na jeszcze pół, ale wzdłuż
0 0