Przepis na jak zrobić likier z masy krówkowej

166 Zapisać
Likier "Nutella"

Likier "Nutella"

Od jakiegoś czasu chętnie robię domowe alkohole. Tym razem jednak miałam ochotę na coś innego i gdy na jednym z blogów zobaczyłam przepis na likier, który miał w smaku przypominać nutellę, wiedziałam, że prędzej czy później będę musiała go zrobić
69 Zapisać
Domowy likier baileys

Domowy likier baileys

A co Wy na to, żeby samemu zrobić sobie taki delikates. Dziś zapraszam więc na pyszny domowy likier baileys
60 Zapisać
Likier mleczno- kawowy

Likier mleczno- kawowy

Ten na który przepis przedstawiam poniżej mogę śmiało nazwać najlepszym jaki udało mi się zrobić. Mleko najlepiej ugotować dzień wcześniej (można użyć również gotowej masy krówkowej)
16 Zapisać
Likier Krówka

Likier Krówka

Wystarczy zmiksować gotową masę krówkową (lub ją zrobić z mleka skondensowanego) z wódką. (wystudzonego przed otwarciem) lub gotowej masy krówkowej
5 Zapisać
Likier kajmakowy na spirytusie

Likier kajmakowy na spirytusie

Świetnie nadaje się jako. Pomyślałam, czemu nie zrobić czegoś wyjątkowego w smaku. Do wystudzonej masy wlewałam
4 Zapisać
Likier nutella

Likier nutella

Od jakiegoś czasu chętnie robię domowe alkohole. Tym razem jednak miałam ochotę na coś innego i gdy na jednym z blogów zobaczyłam przepis na likier, który miał w smaku przypominać nutellę, wiedziałam, że prędzej czy później będę musiała go zrobić
2 Zapisać
Tort z masą maślaną

Tort z masą maślaną

Ktoś powiedział nawet, że to najlepszy tort jaki w życiu jadł. Na paterze układamy ciemny biszkopt, ponczujemy likierem kokosowym, i rozsmarowujemy na nim połowę ciemnej masy na niej kładziemy jasny biszkopt, ponczujemy i rozprowadzamy większość białej masy (odrobinę zostawiamy do przyozdobienia tortu)
0 Zapisać
Ciasteczka z masą krówkową. Ciasteczka Alfajores z Argentyny

Ciasteczka z masą krówkową. Ciasteczka Alfajores z Argentyny

I tyle słów otuchy dostaję ze stron różnych, że wdzięczna jestem jak nie wiem. - kilka kropli ekstraktu z wanilii lub łyżka cukru waniliowego lub łyżka likieru Cointreau
6 Zapisać
Tort tiramisu

Tort tiramisu

Żelatynę podgrzać, dodać do masy serowo żółtkowej*. Uroczy torcik, który zadowoli najbardziej wybrednych smakoszy
6 Zapisać
Koncertowy Snickers z arachidowym biszkoptem, podstawą do najlepszego tortu

Koncertowy Snickers z arachidowym biszkoptem, podstawą do najlepszego tortu

Klucz wiolinowy pozostanie znakiem firmowym zarówno dla ciasta jak i tortu, bo zgodnie z założeniem pięciolinii, spina wszystkie, genialne, warstwy/nuty
5 Zapisać
Kostka alpejska

Kostka alpejska

Choć w sumie z drugiej strony jak pomyślę ile czasu spędziłam na poszukiwaniach,to chyba zaoszczędziłabym więcej czasu i pieniędzy gdybym zrobiła ją sama
2 Zapisać
czas prezentów: domowy irish cream

czas prezentów: domowy irish cream

Staram się aby wszystkie prezenty które daję zawierały jakiś osobisty akcent, często są handmade. Gotowy likier przelewam do butelek, przechowuję w szafce
149 Zapisać
Likier krówka

Likier krówka

Zamiast gotowania puszki można użyć też gotowej masy krówkowej w puszce. Likier krówka zwany też domowym baileysem
39 Zapisać
922. Pyszna masa krówkowa i nieudane ciasto

922. Pyszna masa krówkowa i nieudane ciasto

Postanowiłam jednak zrobić jakieś ciasto. W połączeniu z miękkim masłem sprawdzi się także jako krem do tortów, a ze zmrożonej masy można stworzyć pyszne wiórki do deserów i lodów
48 Zapisać
Ciasto miodowe, podwójnie kremowe

Ciasto miodowe, podwójnie kremowe

Kremówkę ubijamy (ze śmietanfixem lub bez, zależy jak bardzo ufamy naszej śmietanie) i delikatnie łączymy z kremem krówkowym, a następnie z rozpuszczoną żelatyną
33 Zapisać
Krówka Babci Poli

Krówka Babci Poli

Babcia Pola to skarbnica pysznych przepisów, takich jak ten. Niestety piekłam je późno i zabrakło w nim orzechów i herbatników, jednak podaje wam przepis oryginalny, bo warto zrobić go w całości
15 Zapisać
Kotka alpejska

Kotka alpejska

Mega bomba kaloryczna, ale jaka pyszna. Dlatego warto je zrobić, kiedy spodziewamy się słodkolubnych gości
6 Zapisać
ŚWIĄTECZNA KOSTKA ALPEJSKA

ŚWIĄTECZNA KOSTKA ALPEJSKA

Jeżeli masa jest rzadka, wstaw ją na jakiś czas do lodówki. Do masy wmieszaj likier pomarańczowy. puszka masy kajmakowej/krówkowej (polecam firmy Gostyń)