Przepis na jak zrobić chińszczyznę

32 Zapisać

chińska micha

tak więc nie dałam się długo prosić i zrobiłam chińszczyznę. 700-800 g, mniej wiecej po garści z każdego rodzaju, albo – jak już wspomniałam – paczka mrożonych chińskich warzyw)marchewkiełki fasoli mung kiełki sojibambusgroszek zielonygroszek cukrowycebulka dymkapapryka (czerwona i żółta)por (tylko biała część)grzyby mu-err1 łyżeczka startego imbiru (albo posiekanego w bardzo cieniutkie plasterki, jak kto lubi)1 ząbek czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek3 łyżki sosu sojowego1 łyżeczka sambal oelekdodatkowo2 piersi z kurczaka2 czubate łyżki ketchupu1 czubata łyżka sambal oelek* 1 łyżka miodu5 łyżek sosu sojowego*to ostry sos, swoisty rodzaj przecieru, sporządzanego z dojrzałych czerwonych papryczek chili, zaprawionych octem winnym, kminkiem, solą i cukrem. na patelnię, na której było smażone mięso wlać 1/2 szklanki wody, rozprowadzić na patelni, aby rozrobić "sos" z zebranych soków mięsnych, zagotować, wlać do warzyw
Więcej przepisów na %s strony