Przepis na jak zamarynować pierś z kurczaka

Pierś kurczaka panierowana w krakersach

Pierś kurczaka panierowana w krakersach

Pierś kurczaka dowolnie pokroić, można na małe kawałki czy paseczki. Pyszne i soczyste mięsko z kurczaka marynowane w jogurcie a potem upieczone w chrupiącej panierce z krakersów
miodowo-musztardowa pierś z kurczaka i grillowane szparagi

miodowo-musztardowa pierś z kurczaka i grillowane szparagi

Zawsze wydawało mi się, że grillowanie to strasznie pracochłonna czynność – najpierw trzeba spędzić sporo czasu w kuchni, potem jeszcze więcej przy rozpalaniu grilla, by w końcu sterczeć jak kołek przy ruszcie odwracając od czasu do czasu mięso, czekając, aż będzie gotowe
Pierś kurczaka w cieście francuskim

Pierś kurczaka w cieście francuskim

Danie na szybko, ale jakże smacznie jak się okazuje. Filet przekroić tak aby powstał jeden duży kawałek i dokładnie rozbić, zamarynować w przyprawie do drobiu i oliwie
Pierś z kurczaka w marynacie miodowej.

Pierś z kurczaka w marynacie miodowej.

Serwujemy jako danie główne lub jako dodatek do kanapek (przepisy domowego chleba tutaj). Pyszna, soczysta, pięknie pachnąca pierś z kurczaka w marynacie miodowej z dodatkiem mięty
GRILLOWANA PIERŚ KURCZAKA W ZIOŁACH

GRILLOWANA PIERŚ KURCZAKA W ZIOŁACH

Delikatny, soczysty filet z kurczaka, pachnący mieszanką ziół, a głównie rozmarynem i oregano. Do pojemnika wlewamy oliwę i mieszamyz pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz lubczykiem
Pierś z kurczaka z groszkiem cukrowym

Pierś z kurczaka z groszkiem cukrowym

pojedyncza pierś z kurczaka (ok. Pierś smażymy z obu stron do momentu aż będzie rumiana. Następnie na suchej patelni umieszczamy zamarynowanego kurczaka (nie ma potrzeby dodawania dodatkowego tłuszczu, ponieważ znajdował się w marynacie)